Bilelektronikk:

Sam Yeh, styreleder i Inventec (til høyre) og Danny Chan, seniordirektør for Global Sales and Marketing Unit i Renesas.

Samarbeider om bilgrensesnitt

Inventec og Renesas skal utvikle proof-of-concept for gateways til biler – åpner for nye aktører.

Publisert Sist oppdatert

Den taiwanske serverleverandøren Inventec og halvlederleverandøren Renesas Electronics Corporation melder at de har inngått en samarbeidsavtale om i fellesskap å utvikle gatewayløsninger for det raskt voksende elbilmarkedet.

Med de største bilprodusentene som målgruppe akter de to selskapene å utvikle et Proof of Concept (PoC) for tilkoblede gateways basert på den eksisterende systembrikken R-Car system-on-chip (SoC) fra Renesas.

Den første PoCen vil integrere cybersikkerhet og over-the-air (OTA) funksjoner for tilkoblede gateway-applikasjoner og forventes å være tilgjengelig fra Inventec i andre kvartal av 2024.

R-Car skal håndtere alle segmenter av bilelektronikken.

Utviklingen av PoC for bilgrensesnitt reflekterer et transformasjonsskifte mot nye E/E (elektriske og elektroniske) arkitekturer i bilindustrien. Utviklere av bilsystem må integrere komplekse nettverk av elektroniske styreenheter (ECU) i kjøretøyene sine og gjøre det mulig for programvare å motta OTA-oppdateringer på en sikker måte.

– Den nye PoCen vil ikke bare drive innovasjon innen kjøretøyutvikling, men også skape nye muligheter for nye kjøretøyprodusenter over hele verden til å ta del i det raskt voksende elbilmarkedet, heter det i dagens pressemelding fra Renesas.

 

 

Powered by Labrador CMS