Datasenteret i Romford vil bli oppgradert, omprofilert og inngå som en del av driften til Green Mountain.
Datasenteret i Romford vil bli oppgradert, omprofilert og inngå som en del av driften til Green Mountain.

Green Mountain kjøper datasenter i London

Datasenterselskapet Green Mountain utvider for første gang sin virksomhet internasjonalt. Selskapets eier, Azrieli Group Ltd., kunngjorde i dag at de har signert en avtale om å kjøpe et datasenter med tilhørende utviklingstomt i Romford, øst i London. Gjennom oppkjøpet vil datasenteret bli oppgradert, omprofilert og inngå som en del av driften til Green Mountain.

Publisert

Azrieli Group Ltd. og selgeren har signert en aksjekjøpsavtale for kjøp av eiendommene som eies av Infinity SDC Ltd. i Romford. Eiendommene inkluderer et eksisterende datasenterbygg med betydelig vekstpotensial samt en tomt for videre utvikling. Avstanden til de store finanssentrene i City of London og Docklands er mindre enn 16 km. Datasenteret er sikret grønn kraft som kan støtte en IT-last på opptil 40MW og har flere sterke britiske bedrifter som leietakere allerede. Gjennomføring av oppkjøpet er underlagt visse betingelser og forventes å finne sted innen utgangen av året.

– Vi er veldig glade for å utvide virksomheten vår utenfor Norge, og denne muligheten er en perfekt match for oss. London er et ekstremt viktig datasenterknutepunkt hvor mange internasjonale selskaper er nødt til å være. Med denne utvidelsen kan vi tilby en bredere portefølje av lokasjoner og betjene kunder som behøver mer kapasitet eller trenger å forbli i London-området. Dette er svaret på en etterlengtet forespørsel fra både våre nåværende og potensielle kunder, sier Tor Kristian Gyland, administrerende direktør i Green Mountain. i en kommentar

Green Mountain planlegger å utvide kapasiteten og samtidig oppgradere og modernisere datasenteret for å innfri selskapets strenge standarder for bærekraft. Datasenteret har allerede tilgang til 100 % fornybar kraft, og har dermed et godt utgangspunkt for å bli et meget bærekraftig datasenter. Både selskap, eiendom og kommunikasjon vil bli fullstendig reprofilert og markedsført som en gjenkjennelig Green Mountain-lokasjon.

Powered by Labrador CMS