AMDs kjøp av Xilinx fullført

AMDs oppkjøp av Xilinx, som ble annonsert 27. oktober 2020, er nå fullført og de to selskapene skal slås sammen. Oppkjøpet er ment å skape en teknologi- og markedsleder innen høyytelsesdatamaskiner og adaptiv databehandling.

Publisert
Dr. Lisa Su, CEO i AMD.
Dr. Lisa Su, CEO i AMD.

– Oppkjøpet av Xilinx kombinerer to veldig komplementære produktlinjer og markeder, sier Dr. Lisa Su, administrerende direktør i AMD. Xilinx har markedsledende FPGAer, adaptive SoC, AI-teknologi og programvareekspertise som kan gi AMD markedets sterkeste portefølje av datamaskiner med høy ytelse og adaptive datamaskiner. Vi forventer å kunne ta en mye større andel av de rundt 135 milliarder dollar som markedet for sky, kant og intelligente enheter er verdsatt til.

Les også Bekreftet: AMD kjøper Xilinx

Victor Peng, tidligere administrerende direktør i Xilinx, vil bli sjef for den nye gruppen AECG (Adaptive and Embedded Computing Group). AECG vil fortsette å fokusere på FPGA, adaptiv SoC og programvare. I det samlede selskapet utvides virksomheten med løsninger som kombinerer CPUer og GPUer fra AMD.

Les også AMDs kjøp av Xilinx forsinket

– Vi ser en rask økning i dataintensive applikasjoner med innebygd AI, sier Victor Peng. Det driver en økt etterspørsel etter effektive og adaptive høyytelsesløsninger. Ved å kombinere AMD og Xilinx øker vi vår evne til å definere den nye generasjonens portefølje av adaptive plattformer.

Powered by Labrador CMS