Kitron:

10 milliarder i 2027

Kitron arrangerer i dag en kapitalmarkedspresentasjon for å oppdatere om fremdriften mot selskapets mål og skissere ambisjoner for en ny strategiperiode.

Publisert

Kitron utvider horisonten fra 2025 til 2027 og setter en ambisjon for driftsinntekter på mer enn 10 milliarder kroner i 2027, basert på organisk vekst. 2027-ambisjonene inkluderer også en driftsmargin (EBIT) over 8 prosent og en avkastning på driftskapital (ROOC) over 25 prosent.

Den løpende etterspørselen fortsetter å være sterk, og Kitron forventer driftsinntekter mellom 6.700 og 7.300 millioner kroner i 2023. Driftsresultatet (EBIT) forventes å bli mellom 450 og 550 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra Kitron.

Peter Nilsson har i dag avslørt ambisjonene til Kitron de neste årene.
Peter Nilsson har i dag avslørt ambisjonene til Kitron de neste årene.

– I løpet av de seneste årene har vi vist Kitrons vekstpotensial gjennom konsistent organisk vekst supplert med målrettede oppkjøp, samtidig som vi har forbedret marginene. Vi har en sunn balanse og har betalt utbytte hvert år siden 2014, noe som har bidratt til en total aksjonæravkastning på mer enn 1500 prosent, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron.

Når det gjelder inntektsambisjonene for 2027, opprettholder Kitron sitt langsiktige organiske vekstmål på 10 prosent per år. Oppkjøp kan innebære oppside i tillegg til den organiske vekstraten. Selskapets ambisjoner innebærer også ytterligere fremgang når det gjelder marginer og kapitalavkastning.

– Jeg ser ingen grunn til at ikke de positive trendene for Kitron skulle fortsette i årene som kommer. Markedet vårt vokser, og kundebasen omfatter en sunn blanding av markedssektorer som er lite sårbare i nedgangstider, som Forsvar/Luftfart og Medisinsk utstyr, og selskaper som nyter godt av megatrender innen sektorene Elektrifisering og Konnektivitet. Vi betjener disse kundene gjennom svært effektive anlegg, og vi har gjennomført vellykkede kapasitetsutvidelser gjennom oppkjøp og nye anlegg, avslutter Nilsson.

Powered by Labrador CMS