Bildet er fra XP Powers fabrikk i Vietnam. Det nye anlegget i Malaysia blir det tredje og største i Asia.

Starter bygging av sin tredje fabrikk i Asia

Krafteelektronikkprodusenten XP Power begynner byggingen av sitt nyeste produksjonsanlegg i Perak, Malaysia. Asia III-området vil være selskapets største anlegg og representere den største investeringen i Ipoh, Malaysia, på 30 år.

Publisert

Investeringen ligger i størrelsen RM228 millioner, eller i overkant av 500 millioner kroner i fase 1. Ipoh er for øvrig hovedstaden i delstaten Perak.

Denne utvidelsen spiller en avgjørende rolle i XP Powers globale vekststrategi, og bidrar til å øke produksjonskapasiteten for å støtte økende kundeetterspørsel på tvers av regioner, heter det i en melding fra selskapet.

Byggingen vil begynne i september, og anlegget vil være fullt operativt innen Q2 2024. Den nye fabrikken kompletterer selskapets eksisterende anlegg i Vietnam, Kina, USA og Tyskland, og vil redusere trykket og øke fleksibiliteten i forsyningskjeden. Det vil også skape betydelige sysselsettingsmuligheter for lokalområdet. Når den er ferdig, vil fabrikken sysselsette omtrent 1200 personer.

– Vårt nye anlegg i Perak er grunnleggende for XP Power for å levere våre ambisiøse vekstambisjoner over de neste fem til ti årene, uttaler Gavin Griggs, administrerende direktør, XP Power. – Etterspørselen etter våre kraftprodukter er veldig sterk over hele kraftområdet og vil øke i løpet av det neste tiåret. Før vi bestemte oss for Perak, gjennomførte vi en omfattende global studie for å identifisere den beste plasseringen for fabrikken. Kombinasjonen av beliggenhet, tilgjengeligheten av nøkkeltalenter, miljøforhold og imøtekommende tilnærming til investorer gjorde det til et enkelt valg. Vi er spente på fremtiden til XP Power og ser på Perak som en sentral del av vår veksthistorie, heter til slutt i meldingen.

Powered by Labrador CMS