GPVs administrerende direktør Bo Lybæk blir sjef for det nye selskapet som samlet vil ha 7500 ansatte fordelt over 13 land.

Danmark og Sveits: Skaper europeisk EMS-gigant

Eierne av danske GPV og sveitsiske Enics har blitt enige om å slå sammen virksomheten til et nytt selskap der GPV vil ha majoriteten. Det nye selskapet har cirka 7500 ansatte og fabrikker i 13 land.

Det danske investeringsselskapet Schouw & Co, som eier GPV, får 80 prosent av det sammenslåtte selskapet, mens finske Ahlström Capital, som eier Enics, får 20 prosent pluss 60 millioner euro i kontanter. Avtalen verdsetter virksomheten til 4,2 milliarder DKK eller 6 milliarder NOK.

Avtalen gir Scouw & Co muligheten til å kjøpe de 20 prosentene som Ahlström eier, innen tre til fem år.

Det nye hovedkontoret skal ligge i Vejle, Danmark, og integreringsarbeidet skal ledes av GPVs administrerende direktør Bo Lybæk. Begge selskapene er engasjert i kontraktsproduksjon, primært av industriell elektronikk.

Schouw & Co har eid GPV siden 2016. Selskapet omsatte for 3,2 milliarder DKK i fjor, og har tolv fabrikker i Europa, Asia og Mexico med cirka 4000 ansatte.

Ahlström Capital har på sin side eid Enics siden 2004. Omsetningen i fjor var på 4 milliarder DKK i fjor og overskuddet på 220 millioner norske kroner. Enics syv fabrikker i Europa og Asia har cirka 3500 ansatte.

Powered by Labrador CMS