Kraftelektronikk:

Eatons nye europeiske hovedkvarter for nødstrøm og energilagring i Vantaa.

Bygger nordisk kompetansesenter for nødstrøm og energilagring

For å møte etterspørselen etter energilagring og nødstrømløsninger, bygger energistyringsselskapet Eaton et nytt produksjonsanlegg på 16.500 kvadratmeter i Vantaa utenfor Helsinki.

Anlegget, som er klart til innflytting høsten 2023, vil bli Eatons europeiske hovedkontor for sine Critical Power Solutions-løsninger. Her vil utvikling og produksjon av den nyeste teknologien innen nødstrøm og energilagring foregå. I tillegg til produksjon og lager, samles både utvikling og forskning, produktstyring, salg og service under samme tak.

– Internasjonalt ser vi en betydelig vekst i etterspørselen etter løsninger som sikrer kontinuitet og oppetid. Særlig aktuelle bransjer er datasentre, nærings- og industribygg, helsesektoren og maritime bransjer, forteller Jon Helsingeng, administrerende direktør for Eaton i Norden.

Karbonnøytral

Det nye produksjonsanlegget tilsvarer mer enn to fotballbaner i grunnflate, og har stort fokus på bærekraft. Eaton har installert flere av sin egne teknologiløsninger for å redusere karbonavtrykket, blant annet intelligent strømdistribusjon på anlegget og storskala ladesystemer for elbiler.

Bygningen vil være bergvarmeforsynt for kjøling og oppvarming, og er i prosessen med å søke om miljøsertifiseringen BREAAM Excellent. Den vil være Eatons første produksjonsanlegg på verdensbasis som oppnår alle miljømålene til selskapet:

  • Karbonnøytral fabrikk og produksjon
  • Produksjonsprosesser helt uten behov for vann
  • Ingen overskuddsstoffer fra produksjonen som må deponeres
Powered by Labrador CMS