Norautron:

Øyvind Sedivy, adm. direktør og Geir Henriksen, driftsdirektør i Norautron, kan fortelle at tross mørke skyer tidligere i år, er det nok av lyspunkter i tiden som kommer. Her er de foran de «ekstra» lokalene i Kongeveien i Horten. De flyttet inn våren 2021.

Optimisme i Horten – og Malaysia

Alle kjenner til det som skjedde da Easee, Norautrons største kunde, fikk problemer i våres. Dette fikk umiddelbar virkning for kontraktsprodusenten. Men takket være nye kunder og økning på eksisterende kunder er det fortsatt optimisme.

Publisert

Norautron har ny kunde som starter opp i første kvartal neste år – som alene er verdt 100 millioner årlig. Andre gladnyheter er at første halvår på Norautron konsern i år ble beste noensinne. Og så skal det åpnes ny fabrikk i Malaysia på nyåret.

Ikke upåvirket

– Vi er selvsagt påvirket av det som skjedde med Easee, men takket være de gode prestasjonene i Polen og Kina, klarte vi likevel å levere et svært godt første halvår i år, sier Øyvind Sedivy, administrerende direktør i Norautron. Driften for selskapet i Horten fikk en smell, noe som resulterte i at 79 av de som arbeidet på Easee-linjen måtte gå. Det samme måtte noen hundre millioner kroner i omsetning.

Godt i gang

Takket være en ny og stor nordisk kunde regner Sedivy og driftsdirektør Geir Henriksen at alle maskiner vil være i drift når denne starter opp. – Vi øker nå også innen forsvar og maritim. For eksempel innen maritim er vi blitt store både i Kina, Polen og Norge. I tillegg blir medisinsk sektor større og større i Kina, spesielt innenfor kirurgroboter, røntgen og analyse, forklarer de, og legger til at i USA er sivilmarkedet blitt svært godt, mye på grunn av den globale handelskrigen.

Malaysia

– Vi bestemte å etablere oss i Malaysia for ett år siden, etter en analyse der vi fant at landet er politisk stabilt og har god infrastruktur sier Sedivy. – Vi etablerer oss nord for hovedstaden Kuala Lumpur, nærmere bestemt i Penang, som er i et område der mange kjente og store selskaper har etablert seg. I tillegg er logistikken god og vi blir liggende i et «senter» for elektronikk. Dessuten er det lett å få tak i vår type kompetanse i Malaysia, legger han til.

Glimt fra den nye fabrikken i Malaysia. Totalt er selve bygget (i front) på ca 5000 kvadratmeter.
Produksjonsareale i første etasje.
Fra produksjonsområdet i andre etasje.

Har kunder

Sedivy forteller videre at de har CEO og CTO på plass og forventer å ha en omsetning på to hundre millioner kroner ganske fort, siden de allerede har kunder til denne fabrikken. Akkurat nå holder de på med å installere maskinparken, som representerer en investering på 50-60 millioner kroner.

Beregnet oppstart er første kvartal 2024, og da starter de i et helt nytt bygg på ca 5000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS