Inngått avtale: Fra venstre: Kjetil Johansen, Henrik Anderberg, Glenn-Ivar Gaalaas fra Unibuss, Roar Lindseth, Freber, Sindre Møgster-Walthinsen, Unibuss og Morten Uhl Knudsen, Freber.

Freber skal levere energilagrings-systemer til Unibuss

Freber Elektronikk AS, Drammen, har inngått avtale med Unibuss AS om leveranse av moderne energilagringssystemer (ESS) for deres ladestasjoner i Oslo-området og vil være en viktig del av ladeinfrastrukturen til de 183 nye elektriske bussene som Unibuss vil sette i drift i april 2023.

Publisert Sist oppdatert

Leveransen består av 20 fots containere med totalt 3,3 MWt batterikapasitet, som primært skal benyttes i en «peak shaving»-funksjon, men også i kombinasjon med lagring av overskuddsenergi fra solcelleinstallasjoner. Energilagringssystemet baserer seg på nederlandske E-Ateps sin teknologi, som har mange års erfaring med tilsvarende leveranser i Europa. Systemet settes i drift i løpet av sommeren 2023.

– Moderne batteriteknologi har enda flere muligheter som gjør at vi kan få lengst mulig levetid. Sammen med kundene vil vi bruke vår ekspertise for å få til nettopp det, sier Asgeir Kolsrud fra Freber.

Freber skal levere 20 fots containere med en batterikapasitet på totalt 3,3 MWt.

ESS-containerne leveres med avansert overvåkning fra hver enkel battericelle til overordnet systemnivå. Løsningen har proaktiv servicedata via en skytjeneste for å se/endre verdier, og brukeren varsles via SMS eller e-post om det oppstår en hendelse. Løsningen har også innebygde klimakontroll- og slukkesystemer.

E-Ateps i Nederland som er leverandør av batterimodulene har selv utviklet programvaren, og var den første til å motta DNV Gridstor samsvarserklæring.

Powered by Labrador CMS