Kunstig intelligens:

AMD kjøper AI-eksperten Nod.ai

Nod.ai skal bidra til å akselerere distribusjon av optimaliserte AI-løsninger på AMDs plattformer og styrke selskapets programvarestrategi rundt åpen kildekode.

Publisert Sist oppdatert

AMD kunngjorde i dag signeringen av en endelig avtale om å kjøpe Nod.ai for å utvide selskapets åpne AI-programvarefunksjoner.

Tillegget av Nod.ai vil bringe et erfarent team som har utviklet en bransjeledende programvareteknologi som akselererer utrullingen av AI-løsninger optimalisert for AMD Instinct datasenterakseleratorer, Ryzen AI-prosessorer, EPYC-prosessorer, Versal SoCs og Radeon GPUer. Avtalen er, i følge en pressemelding, sterkt i tråd med AMDs AI-vekststrategi sentrert om et åpent programvareøkosystem som senker adgangsbarrierene for brukerne gjennom utviklerverktøy, biblioteker og modeller.

– Vår reise som selskap har sementert vår rolle som den primære vedlikeholderen og den største bidragsyteren til noen av verdens viktigste AI-depoter, inkludert SHARK, Torch-MLIR og OpenXLA/IREE-kodegenereringsteknologi. Ved å slå oss sammen med AMD vil vi bringe denne ekspertisen til et bredere spekter av kunder på global skala, sier Anush Elangovan, medgründer og administrerende direktør, Nod.ai, i en kommentar.

Powered by Labrador CMS