Produksjon:

Mattias Lindhe, Orbit One og Erik Stenfors, administrerende direktør i HANZA, fra avtaleinngåelsen.

HANZA kjøper Orbit One

Den svenske kontraktprodusenten HANZA har signert en avtale om å kjøpe alle aksjene i Orbit One AB, et svensk selskap som tilbyr kontraktsproduksjon av elektronikk og elektromekanikk. Orbit One har en årlig omsetning på cirka 1,1 milliarder SEK med et driftsresultat (EBITA) på cirka 70 millioner SEK.

Publisert

Orbit One opererer i to produksjonsanlegg i Sverige og ett i Polen og har totalt cirka 620 ansatte, hvorav cirka 65 er ingeniører. Selskapet har en sterk posisjon i det nordiske markedet for kontraktsproduksjon av elektronikk og elektromekanikk med en stabil og diversifisert kundebase. Oppkjøpet styrker HANZAs produksjonsklynge i Sverige og Sentral-Europa, tilfører kapasitet og kompetanse innen elektronikkproduksjon og bidrar til økt inntjening per aksje, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Orbit Ones administrerende direktør, Mattias Lindhe, fortsetter i HANZA-gruppen og har besluttet å reinvestere 2 millioner SEK av den delen av kjøpesummen som tilfaller ham i HANZA-aksjer gjennom oppkjøp i markedet.

Powered by Labrador CMS