Universitetet i Bergen:

– Teknologifagene ved UiB har stor bredde, og viser at UiB henger med i tiden og utdanner de folkene som trengs i årene som kommer, sier Linna V. Nguyen som ble uteksaminert våren 2022.

Flere vil studere teknologi

Over 10 500 personer konkurrerer om litt over 4000 studieplasser ved Universitetet i Bergen. Det viser tallene fra Samordna opptak som ble offentliggjort i dag. Teknologifagene er blant de mest populære.

– Jeg visste at jeg ville studere noe innen teknologi, og et fremtidsrettet studie med fokus på fornybar energi var midt i blinken for meg, sier Linna V. Nguyen som var ferdig sivilingeniør i energi fra UiB i 2022.

Tallene fra Samordna opptak viser at mange tenker som Nguyen. Flere enn før søker seg til teknologifag ved UiB, spesielt innenfor data science, kunstig intelligens, energifag og havteknologi.

Nguyen fikk jobb i Sweco et år før hun var ferdig med utdannelsen, og er svært fornøyd med studievalget sitt.

– Teknologifagene ved UiB har stor bredde, og viser at UiB henger med i tiden og utdanner de folkene som trengs i årene som kommer.

Prorektor Pinar Heggernes er fornøyd med årets søkertall fra Samordna opptak.

– UiB har utviklet flere sivilingeniørprogram de senere årene, og det er gledelig å se at disse programmene tiltrekker seg mange søkere. Programmene er tverrfaglige og bygger på den store bredden vi har på UiB, sier hun i en pressemelding.

Samlet sett er søkertallene på linje med fjorårets tall. De fagene med flest førstegangssøkere per studieplass er mediefagene, IKT, ulike retninger innen psykologi, økonomi- og administrasjonsfag samt profesjonsstudier som jus, medisin, psykologi og odontologi.

Det er ellers en tydelig tendens både på UiB og nasjonalt at søkere har valgt bort helsefag, lærerutdanning og noen disiplinfag. Når det gjelder helseutdanningene ved UiB, har disse svært mange søkere per studieplass og noe mindre press på studieplassene er ikke nødvendigvis negativt.

– Vi ønsker å utdanne flere lærere og vi håper at vårt lektorsenter vil være med på å fremme interessen for yrket i årene fremover. Vi holder på med en omstrukturering av lektorprogrammene som vil gjøre dem enda mer attraktive. Samtidig er det viktig at yrkesgruppene innen helse og skole får gode arbeidsvilkår og positiv omtale, slik at ungdom ikke blir skremt bort fra disse viktige yrkene, sier Heggernes.

Når det gjelder masteropptaket ved UiB, er det masterprogrammet i Politics and Governance of Global Challenges som har flest førstevalgssøkere, tett fulgt av spesialpedagogikk og arbeids- og organisasjonspsykologi. De mest populære masterprogrammene er vidt fordelt på ulike fagområder og flere fakultet.

Powered by Labrador CMS