5G vil dominere mobilmarkedet i 2027

5G vil bli den dominerende mobilteknologien innen utgangen av 2027 med over 50 prosent av alle mobilabonnementer over hele verden. Det fremgår av en ny global rapport fra Ericsson som også viser at mobiltrafikken er tredoblet på ti år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

5G skyver tidligere teknologier av pinnen. Og i 2027 vil 5G stå for rundt 50 prosent av alle mobilabonnement på verdensbasis – og vil dekke 75 prosent av verdens befolkning. Det viser tall i den siste «Mobility Report» fra Ericsson, som spår utviklingstrender på dataområdet frem mot 2027. Rapporten viser også at 62 prosent av verdens smarttelefontrafikk vil bli transportert via 5G-nettverk.

I november 2011 ble størstedelen av datatrafikken på de fleste mobilnett generert av bærbare datamaskiner med mobilforbindelse, og det var kun et lite antall brukere som genererte store deler av datatrafikken.

Men i dag transporterer mobilnettene nesten 300 ganger mer trafikk enn i 2011. En av årsakene er blant annet at det nå finnes over 20.000 ulike produkter med 4G på markedet. Disse eksisterer parallelt med de mange nye 5G-enhetene.

Sammenlignet med 2011 er det i dag 5,5 milliarder flere mennesker som bruker en smarttelefon. Blant forklaringene er utbredelsen av 4G-nettverk, generelt fallende priser og økte investeringer fra både selskaper og stater.

I denne tiårsjubileumsutgaven av Ericsson Mobility Report kan du lese mer om:

– Bygging av 5G-infrastruktur for den digitale fremtiden
– Nettverksutvidelse for å øke digitaliseringen
– Bygge bærekraftige nettverk

Rapporten kan leses her.

Powered by Labrador CMS