5G kan kutte energiforbruket

Nye generasjoner mobilnett har historisk ført til økt energiforbruk. Men, i følge en rapport utarbeidet av Ericsson, hevdes det at med 5G kan mobilselskaper kutte opptil 30 prosent av forbruket, selv om datatrafikken vil øke eksplosivt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med implementeringen av nye generasjoner mobilnettverk som 2G, 3G og 4G, har vi tradisjonelt sett en økning i det globale energiforbruket.

Men for første gang noensinne er det mulig å bryte den oppadgående kurven ved å rulle ut neste generasjon mobilnett, 5G. Dette fremgår av rapporten «Breaking the Energy Curve» fra Ericsson, som regner med å redusere dagens energiforbruk med opptil 30 prosent med 5G.

– Med Ericssons 5G-nettverkskonsept vil det være mulig å bryte det økende energiforbruket i sektoren. Konkret betyr dette at vi kan redusere det nåværende energiforbruket i mobilnettene og samtidig møte belastningen fra flere og flere tilkoblede enheter og den enorme veksten i datatrafikk med forbedret nettverk og større kapasitet, forklarer Niclas Backlund, administrerende direktør i Ericsson i Danmark.

Ericssons estimater viser at det koster rundt 170 milliarder kroner i året i energikostnader for å drifte mobilnett globalt. Når det gjelder kostnader så vel som det enorme karbonavtrykket, er dette en av de største utfordringene i bransjen.

– Hvis 5G blir distribuert på samme måte som tidligere generasjoner av mobilnett – for å dekke det økende trafikkbehovet – vil energiforbruket til mobilnett øke dramatisk. Globalt energiforbruk har økt betydelig etter hvert som nye nettverk lanseres. fordi vi har lagt til flere enheter og frekvenser, og det er ikke bærekraftig sett fra et kostnads- eller miljømessig synspunkt, sier Niclas Backlund.

Ericssons 5G-nettverkskonsept er bygget på de nyeste teknologiløsningene. Sammen med ny energisparende programvare og en mer intelligent drift, kan mobiloperatører også se frem til å redusere sitt karbonavtrykk, heter det.

Les mer om studien og Ericssons energisparende 5G-nettverkskonsept her. (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS