aXiom AX112 møter nå bilindustristandarden AEC-Q100. Dermed kan bilprodusenter innføre berøringsskjermer uten berøring(!)
aXiom AX112 møter nå bilindustristandarden AEC-Q100. Dermed kan bilprodusenter innføre berøringsskjermer uten berøring(!)

Skjermkontrolleren aXiom kvalifisert for bilmarkedet

TouchNetix kan melde at aXiom AX112-brukergrensesnittkrets har oppnådd kvalifisering i henhold til Automotive Electronics Councils standard AEC-Q100-6.

Publisert Sist oppdatert

Standarden validerer komponentens bruk i applikasjoner som sentral informasjonsskjerm i personbiler og andre typer kjøretøy.

aXiom AX112, som integrerer berøringsskjermføling, «sveve»-føling, kraftføling og kontroll av haptisk respons i en enkelt brikke, er tilgjengelig i dag i produksjonsvolumer.

aXiom-familien av UX-kontrollere bygger på innovasjoner innen både analog og digital teknologi for å gi mer enn 100 ganger følsomhet sammenlignet med tradisjonelle berøringsskjermkontrollere, hevder selskapet.

Bilprodusenter bruker det man kan kalle unike egenskaper i mikrokontrolleren til å utvikle bedre skjermbaserte brukergrensesnitt for neste generasjon kjøretøy. Berøringsskjermer basert på AX112 kan støtte innovative funksjoner som forhåndsvalg, zoom-ved-tilnærming, dial-on-display og integrert haptisk tilbakemelding uten behov for ekstra maskinvare. Den støtter også betjening av berøringsskjermer med variabel tykkelse og buede 3D-overflater i plast opptil 15 mm tykkelse.

Siden de nå AEC-Q100-kvalifisert AX112 finnes i produksjonsvolumer er det mulig for bilprodusenter å øke produksjonen av AX112-baserte skjermmoduler fra så tidlig som i starten av 2022.

TouchNetix utvider også sitt utvalg av berøringsskjerm-kretser for bilapplikasjoner: AX54, AX80 og AX198 er alle tilgjengelige som prøver, og vil gjennomgå AEC-Q100-kvalifisering i løpet av 2022.

Som mange vet, er aXiom-brikken utviklet i Norge av Vegard Wollan og Gaute Myklebust. Etter at britiske TouchNetix fusjonerte med deres selskap MyWo, er hovedkontoret nå i Trondheim.

Powered by Labrador CMS