Telekom

Denne enheten festes til mobilen, pares via Bluetooth, og vips har du satellittkommunikasjon - i første omgang meldingstjenester, SOS og posisjon. Enheten kan også brukes frittstående via en egen knapp for SOS og angivelse av posisjon.

Kobler mobilen til satellitt

Under MWC 2023 i Barcelona, lanserte Bullitt og Motorola en universal Bluetooth-enhet med tjenesten «Bullitt Satellite Messenger», en avansert toveis satellittmeldingsteknologi, posisjonsdeling og SOS-hjelp.

Den britiske mobiltelefonprodusenten Bullitt Group har i samarbeid med Motorola Mobility avduket en ny enhet i motorola defy, en robust produktserie som blant annet leverer satellitt-til-mobil meldingstjeneste. Motorola defy satellittlink, er en Bluetooth-enhet som gir satellitttilkobling til enhver iOS- eller Android-smarttelefon (fra iOS 14/Android 10). Enheten er laget «for alle som noen gang har vært frustrert over mangel på mobildekning – enten de reiser eller deltar i utendørsaktiviteter, eller bare i hverdagen,», som det heter i pressemeldingen.

Motorola og Bullitt har «bekreftet sin forpliktelse til innovasjon» som det heter, ved å integrere Bullitt Satellite Messenger i den nye motorola defy-serien, som ble vist frem av begge selskapene på MWC 2023.

Motorola defy satellittlink er et kompakt, lett Bluetooth-tilbehør med en festesløyfe som lar enhver Android- eller iOS-enhet koble seg til Bullitt Satellite Messenger-applikasjonen og utnytte dens fulle funksjonalitet, inkludert ekte toveismeldinger over satellitt, samt posisjonsdeling og SOS-assistanse.

Den tøffe, lommevennlige enheten har bestått Mil-Spec 810H-testing og er vanntett og støvtett med IP68-klassifisering. Den har et 600mAh batteri, som gir tilstrekkelig batterilevetid for flere dagers bruk. I tillegg kan enheten brukes uten å være koblet til mobiltelefonen, gjennom en fysisk «Check In»-knapp for SOS og posisjon.

Det er MediaTek som har levert selve satellittkommunikasjonsbrikke. Integreringen av deres 3GPP NTN-teknologi og brikkesett med Bullitt Satellite Messenger, er i følge selskapene verdens første kommersielt tilgjengelige enheter med toveis satellittmeldinger.

Bullitt Satellite Messenger er den første 3GPP-standardbaserte satellitt-NTN- eller «direkte-til-enhet»-tjeneste. Den nye motorola defy-serien vil bruke tjenesten for å få tilgang til eksisterende geostasjonære satellitter, og lover rimelig og kontinuerlig dekning internasjonalt over eksisterende infrastruktur. Med denne nye teknologien kan kundene sende meldinger over satellitt, så lenge de har fri sikt til himmelen.

Kostnaden for meldingene som sendes eller mottas via satellitt vil bli trukket fra satellittmeldingsabonnentens plan uten kostnad for mottakeren. Det er ingen kostnad for noen av partene når du sender eller mottar meldinger over en internettforbindelse.

Mer informasjon: bullitt-group.com

Powered by Labrador CMS