Produksjonen er nå samlet på Løkken Verk, og selv om Simpro-navnet blir borte, blir stedsnavnet fortsatt profilert. Foto: Kajsa Selnes

Simpro-navnet borte

Etter 30 år skifter Simpro navn og blir fra og med i dag til Inission Løkken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det vil sikkert være delte meninger om å fase ut en så godt innarbeidet merkevare. Men etter å ha vært en del av Inission siden 2018 skifter Simpro nå navn.

Med sin lange erfaring innen sammenstilling, produksjon og testing av kretskort lanseres nå Inission Løkken AS på det norske markedet.

I november 2018 kjøpte svenske Inission elektronikkprodusenten Simpro, med fabrikker på Løkken Verk og i Trondheim (tidligere Noca AS). I dag er fabrikkene samlokalisert til Løkken Verk og fabrikken har gjennomgått en omfattende ombygning for å møte de fremtidige markedsbehovene, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Erik Dragset fortsetter som adm. direktør i Inission Løkken AS. Foto: Kajsa Selnes

Inission presenterer seg som «Nordens ledende totalleverandør» og har gjennom 35 år «hjulpet kunder å utvikle og produsere elektroniske og mekaniske produkter av høyeste kvalitet». Nærhet til kunden og støtte fra et stort konsern fremheves som viktige styrker.

Simpro ble i etablert i 1990 av tidligere ansatte i mobiltelefonprodusenten Simonsen Elektro Løkken, som det året flagget ut sin produksjon på Løkken. Rundt 50 ansatte ble dermed uten arbeid. Ansatte gikk da inn med kapital og etablerte Simpro AS for å videreføre den kompetanse som var opparbeidet gjennom 10 års drift. Simpro etablerte seg som underleverandør, og fikk allerede første driftsår en omsetning på 5 millioner.

Simpro kjøpte seg inn i Trondheims-bedriften Noca AS i 2014, og de to elektronikkprodusentene fusjonerte i 2019.

Inission har hatt en sterk vekst de siste årene, ikke minst gjennom oppkjøp, og har nå åtte produksjonsanlegg i Norden og Baltikum, samt en stor fabrikk i India. Selskapet sikter seg inn blant de fem største elektronikkprodusentene i Norden.

Powered by Labrador CMS