Remi Eriksen, DNV GLs konsernsjef og administrerende direktør (til venstre) sammen med nyvalgt styreleder Jon Fredrik Baksaas.

Baksaas ny styreleder i DNV GL

Tidligere konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, er valgt som ny styreleder i DNV GL.  Baksaas startet faktisk sin karriere i DNV (som det da het) og tilbrakte seks år i selskapet før han gikk videre i 1985.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Baksaas har også vært medlem av DNVs råd i 12 år. Hans gode kjennskap til DNV GLs historie og formål, samt hans ledererfaring, gjør ham til et naturlig valg som styreleder i en tid der DNV GL og kundene håndterer digitale omstillinger og avkarbonisering, heter det i en melding torsdag.

– DNV GL er et respektert selskap, godt posisjonert til å bidra til de viktige globale omstillinger som verden står overfor. Gjennom Covid-19 pandemien har DNV GL vist seg i stand til å ivareta sine viktige oppgaver overfor kunder over hele verden, takket være investeringer over tid i digitale systemer og smarte løsninger. Fjerninspeksjoner (remote surveys) av skip og fjernrevisjon av ISO-sertifiseringer er konkrete eksempler på dette. Jeg ser frem til å fortsette det gode arbeidet DNV GL utfører, og å samarbeide med styret og DNV GL sine ansatte for å kunne nå de ambisiøse målene selskapet har satt seg, sier den nye styrelederen Jon Fredrik Baksaas.

Nåværende styremedlem Lasse Kristoffersen overtar som nestleder. Han bringer et vell av erfaring fra maritim industri og er i dag konsernsjef i rederiet Torvald Klaveness og president i Norges Rederiforbund. Kristoffersen har vært styremedlem siden 2017, og var før det ansatt i DNV GL i 11 år.

I tillegg får styret to nye medlemmer. Ingvild Sæther, konsernsjef i Altera Infrastructure (tidligere Teekay Offshore) og representant for olje- og gassindustrien i DNVs råd, tiltrer styret. Styret styrker også sin kompetanse på fornybar energisektoren med Christian Venderby som nytt styremedlem. Venderby har om lag 15 års erfaring fra Vestas, en av verdens ledende selskaper innen vindkraft, der han er nylig utnevnt Executive Vice President etter å ha innehatt rollene som finansdirektør og COO.

– Vi står foran et ti-år som vil preges av store endringer innen digitalisering og avkarbonisering. Teknologien som ligger til grunn for industri 4.0 vil i løpet av de kommende årene modnes fra eksperimentering til å brukes i langt større skala. De nye utnevnelsene til styret vil gjøre oss i enda bedre stand til å møte denne utviklingen. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Jon Fredrik Baksaas og alle medlemmene i det nye styret som styrkes med industrikompetanse. Sammen skal vi ivareta selskapets formål om å sikre liv, verdier og miljøet, og sammen skal vi møte de omfattende endringene som ligger foran oss, sier Remi Eriksen, DNV GLs konsernsjef og administrerende direktør.

Leif-Arne Langøy går av som styreleder, en stilling han har hatt siden 2011. Han ledet styret gjennom sammenslåingen av DNV og GL i 2013 og da de tidligere GL-eierne (Mayfair) ble kjøpt ut i 2017. Liselott Kilaas valgte å ikke stille til gjenvalg til styret.

DNV GL sitt styre består i alt av ti medlemmer. I tillegg til de seks medlemmene som velges av DNVs rådsforsamling, velges fire representanter av og blant de ansatte.

Powered by Labrador CMS