Didrik Bech, Elematica. (arkivfoto)
Didrik Bech, Elematica. (arkivfoto)

Blir nestleder i IPC sikkerhetsgruppe

Didrik Bech, adm. direktør hos mønsterkortleverandøren Elmatica, blir nestleder for IPCs arbeidsgruppe for cybersikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Målet med IPC 2-12c Cybersecurity Protection Standard Task Group er å utvikle en ny industristandard for å gi et system som reduserer produsentens sikkerhetsrisiko i leverandørkjeden. Vi er glade for å ha Didrik Bech og hans erfaring innen cybersikkerhet ombord som nestleder, sier Chris Jorgensen, direktør Technology Transfer i IPC.

IPC-1792, Standard for cybersecurity Management i Manufacturing Industry Supply Chain er en åpen internasjonal standard, noe som betyr at alle fra elektronikkindustrien som er interessert i emnet kan bli medlem i arbeidsgruppen.

Ledelsen i Task Group 2-12c er en representasjon av IPC som et internasjonalt standardorgan. Gruppen er ledet av Toshiyuki Sawada fra NEC Japan, og i tillegg til Didrik Bech, fungerer Kathleen Nargi-Toth med Bowhead USA også som nestleder.

– IPC leverer kontinuerlig viktige standarder for hele bransjen. Den siste tiden har vi opplevd et skifte i kunnskap og fokus mot cybersikkerhet, drevet frem av både nye lovgivninger i EU, nasjonalt og ikke minst av US DoD- og CMMC-standarden, sier Bech.

IPC-1792 cybersecurity-standarden er relevant for både intern og ekstern sikkerhet. Det inkluderer også mekanismer for vurdering av egen- eller tredjepart til de fire cybersikkerhetsmodellene, samt en mekanisme for validering av en sertifikatmyndighet (CA).

Powered by Labrador CMS