Investerer fem milliarder i mønsterkortfabrikk

Fram til år 2025 vil østerrikske AT&S investere nær 5 milliarder kroner i fabrikken i Leoben, noe som vil skape rundt 700 nye arbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til å utvide kapasiteten til selve mønsterkortfabrikken med 18 000 kvadratmeter, vil selskapet også opprette et nytt senter for forskning og utvikling av underlag og innkapslingsteknikker for halvlederkretser.

Det inkluderer også en pilotlinje for å gjøre det lettere for kundene å teste ny teknologi.

 

Skisse over fabrikken som skal bygges.
Skisse over fabrikken som skal bygges.

– Leoben er det sentrale knutepunktet for AT&S. Det hele startet her og AT&S har vokst til å bli et globalt konsern og er i dag en av nøkkelspillerne innen høy-ende mønsterkort og krets-substratvirksomhet, sier Hannes Androsch, styreleder i AT&S’ representantskap. – Selv om vi investerer stort i andre land og nylig annonserte vårt nye anlegg i Kulim/Malaysia, er det nettopp disse investeringene i Asia som ikke bare sikrer våre lokasjoner og deres ansatte, men også sikrer at vårt anlegg i Leoben utvides og rundt 700 høyt kvalifiserte jobber blir skapt. – Forløpere for IC-substrater er allerede produsert i Leoben i dag og senere viderebehandlet til avanserte sluttprodukter ved anleggene i Chongqing/Kina og i fremtiden også i Kulim/Malaysia. For å dekke den økende etterspørselen, blir produksjonsanleggene oppgradert, og et ekstra produksjonsbygg på omtrent 18 000 kvadratmeter skal bygges.

– Det er ingen i Europa som gjør noe tilsvarende til det vi gjør her, noe som gir oss en unik posisjon i markedet, sier AT&S-sjef Andreas Gerstenmayer i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS