20 000 besøkende på productronica

«Det er ikke noen alternativ til personlig kontakt» mener arrangøren av årets productronica som gikk av stabelen i forrige uke. Det endte opp med rundt 20.000 besøkende, nesten halvparten så mange som i 2019 da det sist ble arrangert.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for strenge covid-regler i Bayern – besøkende måtte enten være vaksinert eller hatt covid og dermed bærere av antistoffer – passerte 20.000 mennesker fra 70 land barrikadene der billetter, legeattest og identifikasjon ble sjekket. Messen ble arrangert i forrige uke.

Utstillerne fikk i tillegg komme inn med negativ PCR-test. Reglene i Bayern ble skjerpet så sent som 9. november og inkluderer også obligatorisk ansiktsmaske av den tettere typen kalt FFP2.

Sammenligner vi med november 2019, ble antall besøkende mer enn halvert. Da kom det 44 000 mennesker. Antall utstillere var også færre, 894 i år mot 1500 forrige gang.

Likevel meldes det at utstillerne var stort sett fornøyde med messen. I følge en pressemelding fra arrangøren var for eksempel maskinprodusenten Fuji fornøyd. De hadde 30-40 prosent færre besøkende enn i 2019, men det var likevel flere enn de hadde forventet. I tillegg var «samtalene av høy kvalitet», ifølge Klaus Gross, leder for Fuji Europe.

Neste productronica arrangeres om to år.

Powered by Labrador CMS