NCAB kjøper Elmatica

NCAB har kjøpt 100 prosent av aksjene i Elmatica AS, som startet virksomheten i 1971 og er en av de eldste mønsterkorttraderne i verden. NCAB betaler 315 millioner SEK med et eventuelt tillegg basert på resultatene i 2021.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi er veldig glade for å ha kjøpt Elmatica, sier Peter Kruk, president og administrerende direktør i NCAB. Det er et av de større selskapene innen vårt felt og opererer akkurat som NCAB i HMLV-segmentet (High Mix Low Volume). Elmatica har et veldig godt rykte på markedet for sin gode kunnskap og høye kvalitet. Det vil utgjøre et verdifullt tillegg til både våre nordiske og europeiske segmenter og vil styrke vår kjøpekraft med de ledende fabrikkene. Vi har begge det samme fokuset på høy kvalitet og våre forretningsmodeller og kulturer passer godt sammen.

– Etter å ha bygget Elmatica i 50 år, er det nå på tide for neste trinn, og det er en sterk markedslogikk for denne kombinasjonen. NCAB vil være en god eier av Elmatica både for kunder og ansatte, sier Petter Hatlem, styreleder i Elmatica.

Didrik Bech blir sjef for NCAB Group Elmatica.

– I NCAB får vi en strategisk eier med en global kundebase, og sammen kan vi utvide produktporteføljen ytterligere. Begge selskapene er basert på lignende skandinaviske verdier med særlig fokus på høy kvalitet for avanserte produkter og høy kundetilfredshet. Integrasjonen av vårt globale produksjonsnettverk, høyt kvalifiserte kolleger og avanserte IT-systemer vil ytterligere sikre rollen som en global aktør i mønserkortindustrien. Jeg ser frem til å bli med i NCAB-gruppen for å sikre integrasjon og for å utvide og sikre forsyningskjeden for våre kunder som er ledende i bransjene deres, sier Didrik Bech, administrerende direktør i Elmatica i en pressemelding.

Elmatica vil i utgangspunktet være en del av segmentet Nordic og Elmaticas nåværende administrerende direktør Didrik Bech vil fortsette i rollen som administrerende direktør i NCAB Group Elmatica.

Powered by Labrador CMS