Messer og konferanser:

Electronica 2024 i rute

Allerede god utstiller-respons til electronica 2024, melder arrangøren.

Publisert

Det er fortsatt rundt 13 måneder igjen til electronica 2024, men forberedelsene til verdens ledende messe og konferanse for elektronikk er allerede i full gang. Fra 12. til 15. november 2024 vil den internasjonale elektronikkindustrien igjen samles på Münchens messeområde. Vi har bedt utstillingsdirektør Katja Stolle og Philip Harting, styreleder for electronica Advisory Board og administrerende direktør i HARTING Technology Group, gi oss et innblikk i temaene og høydepunktene i den neste electronica-messen.

Katja Stolle om responsen – ett år før det hele braker løs  igjen:

– Du kan se at spenningen rundt electronica 2022 fortsatt henger igjen, ettersom registreringsfasen for 2024 har fått en flott start. Det er stor interesse blant bedrifter, både i Tyskland og i andre land – vi ser igjen sterk vekst fra blant annet Asia-regionen. Vi planlegger derfor ytterligere to haller og vil okkupere nesten hele messesenteret, inkludert SEMICON Europa, som avholdes samtidig. Til tross for størrelsen er de enkelte utstillingsområdene oversiktlig strukturert slik at besøkende raskt kan finne bedriftene som er relevante for dem. I 2024 vil electronica igjen gi sømløs dekning av produkter, teknologier og løsninger fra hele elektronikkbransjen. Og det vil den gjøre med en god blanding av oppstartsbedrifter, mellomstore bedrifter samt de store nøkkelaktørene i bransjen, som er det som gjør en vellykket messe.

Philip Harting er ikke mindre optimistisk:

– For oss som utstillere er electronica en fast dato i kalenderen annethvert år. Ingen andre steder har hele spekteret av elektronikk blitt dekket så kompakt og omfattende på ett enkelt messested. Ingen andre steder møter du så mange fagbesøkende fra hele verden, ofte på det høyeste beslutningsnivået, som kommer til standen med et veldig spesifikt mål allerede i tankene. På teknologisenteret i München skaper electronica en plattform som samler eksperter og brukere fra hele verden for å utveksle informasjon om dagens utvikling, og for å samarbeide om teknologiske løsninger for vår tids utfordringer.

Stolle kan avsløre noen høydepunkter rundt 2024-arrangementet:

– 2024 er et spesielt år for electronica fordi det feirer 60-årsjubileum. Etter å ha startet i 1964 med rundt 100 utstillere, etablerte den seg raskt som verdens ledende messe for elektronikkindustrien i de påfølgende tiårene. Men electronica er mye mer enn bare en messe, det er selve Innovasjonsmøtestedet for industrien, som viser frem globale trender og fremtidsrettede løsninger. Derfor vil det medfølgende programmet igjen spille en viktig rolle: CEO Roundtable, konferanser med førsteklasses foredragsholdere, applikasjonsorienterte fora, nettverksarrangementer og initiativer fokusert på karriereplanlegging og promotering av unge talenter. Og for å bygge bro over gapet frem til electronica, vil en-dags electronica Automotive Conference finne sted 7. desember 2023. I denne raskt bevegelige industrien gjør den det mulig for de beste ekspertene i elektronikkindustrien å utveksle ideer om bil- og mobilitetsemner også i de mellomliggende årene.

Om temaer og utfordringer sier Harting følgende:

– Fornybar energi, smart mobilitet og bruk av kunstig intelligens og maskinlæring er fortsatt viktige temaer. Det er også her Manufacturing X-initiativet for digitalisering av forsyningskjeder kommer inn i bildet, med elektroniske komponenter i sentrum. Gjenvinning og gjenbruk av komponenter blir stadig viktigere. Generelt er bærekraft fortsatt et sentralt tema, ikke minst fordi den elektriske og digitale industrien bidrar betydelig som en banebryter for fremtidige problemstillinger og klimabeskyttelse. Og dessverre fortsetter mangelen på fagarbeidere å være en utfordring for bransjen. Alle disse temaene vil også spille en rolle på electronica, enten det er i ekspertdiskusjonene i støtteprogrammet eller i samtaler mellom fagbesøkende.

Neste electronica vil finne sted i München fra 12. til 15. november 2024.

 

Powered by Labrador CMS