Design-in støtte for superkondensatorer

Under tittelen "Always in balance - Balancing supercapacitors", tilbyr Würth Elektronik en ny veiledning for utviklere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye publikasjonen inkluderer erfaring innhentet fra kundestøtte og tar for seg den relative uvantheten ved bruk av superkondensatorer. Dette supplerer støtten Würth Elektronik tidligere har utgitt i form av applikasjonsnotater, forklarende videoer og webinarer.

Selv om superkondensatorer, slik som Würth Elektroniks WCAP-STSC -serie, i det vesentlige bare skiller seg fra andre kondensatorer når det gjelder høyere energitetthet, så åpner de for helt andre applikasjoner.

Enten det dreier seg om å forhindre tap av data i tilfelle strømbrudd, for kritiske nettverksenheter eller innen medisinsk teknologi, er superkondensatorer holdbare komponenter for kortsiktig strømforsyning. «Application Note ANP090: Keep the balance - balancing supercapacitors» retter seg mot begrensningen med at superkondensatorer normalt opererer ved spenninger på rundt 2,7 V. For å oppnå høyere driftsspenninger kreves det en kaskade av superkondensatorceller koblet i serie. Svingninger i kapasitans og isolasjonsmotstand på grunn av produksjon eller aldring gjør spenningsutjevning (balansering) nødvendig. Applikasjonsnoten som er utarbeidet av René Kalbitz, produktsjef, og Frank Puhane, teknisk ingeniørlederS ved Würth Elektronik eiSos, dekker teoretisk bakgrunn, målinger og praktiske eksempler, samtidig som den viser ulike balanseringskonsepter.

Powered by Labrador CMS