Sikrer synkronisering i 5G utviklingssett

Renesas’ ClockMatrix systemsynkroniseringskrets skal gi D-klassesamsvar for O-RAN S-plan krav - nå i AMD-løsning.

Publisert

Renesas Electronics Corporation melder at deres 8A34001 systemsynkroniseringskrets for IEEE 1588 er integrert i DFE ZCU670 evalueringssett og referansedesign for 5G Next-Gen Radio (5G NR), som er basert på AMD (Xilinx) Zynq UltraScale+ RFSoC.

Brikken som er brukt, 8A34001 System Synchronizer for IEEE 1588, inngår i Renesas’ ClockMatrix-familie med svært nøyaktige timingløsninger, utviklet for å forenkle klokkedesign innen høyhastighetsdesign.

Kretsen genererer ifølge selskapet timingsignaler med ultralav jitter, basert på IEEE 1588 Precision Time Protocol (PTP) og Synkront Ethernet (SyncE). Videre skal den overgå krav til neste generasjon 5G radio, inkludert synkronisering, og tilbyr fullt samsvar med ITU-T G.8273.2 T-BC/T-TSC klasse C og D.

Renesas tilbyr åpen kildebasert SYNCE4L og PCM4L, som er bygget på åpen PTP4L, og allerede enhetsdrivere i en Linux kjerne for 8A34001. Dette sammenlignet med konkurrerende løsnigner som baserer seg på proprietær programvare som kan være vanskelig for sluttkunder å integrere og tilpasse til sine programvareplattformer.

AMD ZCU670 er en evaluerings- og utviklingsplattform basert på Zynq UltraScale+ RFSoC DFE, den nyeste silisiumplattformen fra AMD for 5G NR, rettet mot både FR1 og FR2 (mmWave) O-RAN applikasjoner.

Ytelsen til 8A34001 skal ha blitt verifisert på evalueringsplattformen ZCU670. Relevante samsvarsrapporter og testresultater er tilgjengelig fra Renesas på forespørsel. Løsningen vil bli gjort tilgjengelig som del av AMDs O-RAN referansedesign, der den benyttes til å implementere S-plan funksjonalitet i et O-RU referansedesign.

Powered by Labrador CMS