Komponenter:

Ny epoke i presis timing

SiTime åpner marked verdt 2 milliarder USD med nye timingkretser for datasenter- og nettverksutstyr.

Publisert

Det er i hvert fall hva SiTime Corporation hevder når de i dag lanserer sin nye Epoch Platform, som de sier er utviklet for å løse de mest komplekse timingproblemene i elektronikk, og bryte med den 100 år gamle kvartsbaserte teknologien.

SiTimes Epoch Platform er en MEMS-basert OCXO (oven-controlled oscillator) som leverer en ultrastabil klokke til datasenter- og nettverksinfrastrukturutstyr. Dette mener selskapet åpner opp et adresserbart betjent marked på totalt 2 milliarder USD det neste tiåret.

Over tid vil Epoch-teknologien utvides til andre elektronikkmarkeder i høy vekst, for eksempel luftfart og forsvar, industri og mer.

– Lanseringen av Epoch-plattformen er et essensielt øyeblikk for SiTime og elektronikkindustrien, uttaler Rajesh Vashist, administrerende direktør og styreleder i SiTime. – I mange år levde kundene med mangler ved eksisterende timing-teknologier – fordi det ikke fantes noen levedyktige alternativer. De måtte gå på kompromiss med ytelse, pålitelighet og kraft i den virkelige verden, for bare å nevne noe, sier han.

– SiTime Epoch Platform endrer markedet, og leverer høyere ytelse og pålitelighet med lavere effekt enn løsningene som var utilgjengelig til nå. Disse fordelene er resultatet av et halvt tiår ingeniørinvesteringer og en systembasert utviklingstilnærming som kombinerer MEMS, analog elektronikk, pakking og algoritmer, forteller Vashist.

Presisjonstiming er avgjørende for nettverksytelse og pålitelighet. Alle noder i nettverket må synkroniseres i tid. For eksempel må alle noder i et 5G-nettverk alltid være synkronisert innen noen hundre nanosekunder, noe som er 10 ganger strengere enn 4G. Dette nivået av synkronisering må opprettholdes til tross for nettverksbrudd. Ved å levere opptil 2 ganger bedre ytelse, 9 ganger mindre størrelse og 3 ganger lavere effekt i applikasjoner som datasentersvitsjer og rutere, 5G-basestasjoner og kjerneinfrastruktur, setter Epoch-plattformen en ny standard i ytelse og pålitelighet.

– Etter hvert som verden omfavner neste generasjons teknologier, som eksplosjonen av AI, gjenoppfinnelsen av skydatasenter, og høyhastighets 5G/6G mobilnettverk, er løsninger for avansert krets- og nettverkstiming blitt kritiske for å sikre ytelse, feiltoleranse og pålitelighet, kommenterer Dave Altavilla, medgründer, president og hovedanalytiker ved HotTech Vision & Analysis. – AI er den mest banebrytende, transformative teknologiinnovasjonen på flere tiår, kanskje til og med i siste århundre. Datasenterinfrastrukturen med høy båndbredde og lav latens som trengs for å støtte AI, vil krever robust presisjonstiming for kritisk kablet og trådløs nettverkstilkobling. Videre vil disse teknologiene også brukes i nettverkskanten og i felten, der vanskelige miljøforhold vil kreve mer robusthet og høyere pålitelighet enn noen gang før, avslutter han.

Et synkronisert nettverk er avhengig av flere, redundante timingkilder for å sikre kontinuerlig drift. En av disse kildene er en ultrastabil, lokal oscillator, typisk en OCXO, som vil "holde" nettverket og sikre fortsatt drift når andre tidskilder påvirkes.

Imidlertid er eldre kvarts-OCXOer iboende upålitelige og utsatt for ytelsesforringelse i nærvær av miljøbelastninger som temperaturendringer og vibrasjoner. Til dags dato har elektronikkselskaper gått på akkord med den virkelige ytelsen, påliteligheten, størrelsen, effekten og oppvarmingstiden for å oppnå det ene som en OCXO leverte – en stabil klokkereferanse.

Med Epoch-plattformen hevder altså SiTime å bryte ned alle disse begrensningene som kvarts-OCXOer har.

Epoch skal nemlig levere dobbelt så lang holdover-tid, selv under miljøpåkjenninger, noe som skal sette telekom- og skytjenesteleverandører i stand til å levere tjenestekontinuitet under virkelige forhold, ifølge SiTime.

Powered by Labrador CMS