Romelektronikk:

Mer FPGA for rommet

AMD med ny romkvalifisert systembrikke i miniatyrisert kapsling.

Publisert

AMD lanserte i går den andre komponenten i den adaptive Versal systembrikke- (SoC) porteføljen som er kvalifisert for romfartsoppdrag, Versal AI Edge XQRVE2302.

Den nye komponenten utvider AMDs posisjon innen strålingstolerante, adaptive databehandlingsløsninger i romkvalitet, og det er første gang AMD har tilbudt en adaptiv SoC for romapplikasjoner i en så liten formfaktor (23 mm x 23 mm pakke).

Komponenten bruker nesten 75 % mindre kortareal samt strømbesparelser i forhold til den eksisterende Versal AI Core XQRVC1902, opplyser selskapet.

XQRVE2302 er en av de første Versal-enhetene som har integrert forbedret AMD AI Engine (AIE)-teknologi, kjent som AIE-ML. Denne skal være optimert for maskinlæringsapplikasjoner (ML) ved å tilby utvidet støtte for datatyper som er utbredt i ML-inferencing og langt bedre ytelse enn den originale AIE for ML-inferensfokuserte applikasjoner.

I motsetning til andre strålingstolerante FPGAer, støtter XQR Versal adaptive SoCer ubegrenset omprogrammering under utvikling og etter implementering, inkludert underveis i det harde strålingsmiljøet i verdensrommet.

 

Powered by Labrador CMS