Ny kraftelektronikk erstatter LLC-løsninger

Oppstartsfirma med ny teknologi som kan gi mer effektive kraftforsynings- og batteriladingssystemer.

Publisert Sist oppdatert

Pulsiv, et Cambridge-basert oppstartsfirma, har gått under radaren siden starten i 2013, men trer nå frem i lyset med lanseringen av sin nye teknologi for kraftelektronikk.

Pulsiv OSMIUM benytter en patentert metode for å konvertere AC til DC, som involverer lading/utlading av en liten lagringskondensator, uten behov for en PFC-indikator. Denne løsningen skal gi en høy effektfaktor, gjennomgående høy effektivitet og svært kompakt systemdesign, ifølge selskapet.

Pulsiv OSMIUM mikrokontrollerfamilie og støttekomponenter kan kombineres med vanlige flyback DC-DC-omformere for å erstatte dyrere LLC-løsninger. Selskapet har demonstrert et enkeltsvitsj 150 W flyback strømforsyningsdesign med universell inngang som leverer 97,5 % gjennomsnittlig (99,5 % topp) frontend-effektivitet samtidig som den opprettholder 90 % på bare 2W. En 240W interleaved flyback er for tiden under utvikling og arbeid pågår for å vise frem referansedesign med enda høyere kraftkapasitet. Pulsiv OSMIUM mikrokontrollere (PSV-AD-150 og PSV-AD-250 sampling nå) bestemmer ikke utgangseffekten direkte og kan brukes som en plattform for alle applikasjoner som krever 1W til 10kW, ved å justere bare tre systemkomponenter og koble til en passende DC /DC-omformer.

Kritiske komponenter i en Pulsiv OSMIUM-krets opererer ved lave temperaturer for å forlenge deres forventede levetid, selv under konveksjonskjøling. Ved å regulere strømflyten gjennom en ladekondensator, hevder Pulsiv å ha fullstendig eliminert innkoblingsstrømmen, noe som betyr at produsenter av industrielle strømforsyninger og LED-belysningsprodukter kan forenkle designene sine og redusere kostnadene for systeminstallasjon.

Utviklingssett gjør det enkelt å lage prototyper.
Utviklingssett gjør det enkelt å lage prototyper.

Avslutningsvis støtter Pulsiv OSMIUM-teknologi aktiv brostyring, konfigurerbar Hold-Up, X-Cap utlading, HVDC utgangsvalg, en strømforbruksindikator og deteksjon av feil i strømnettet. Disse valgfrie funksjonene kan velges etter behov for å møte behovene til ulike sluttapplikasjoner.

Utviklingssettet PSV-AD-250-DS kan brukes til å evaluere teknologien, og eventuelt lage en komplett prototype ved å kople til en egnet DC-DC omformer.

Powered by Labrador CMS