Kraftelektronikk:

IC med AI-svitsjing og innvevd oscilloskop

Systembrikke med AI-styrt kraftsvitsjing har fått innvevd digitalt oscilloskop som muliggjør analyse på transistornivå.

Publisert

Silicon Valley-selskapet: Pre-Switch, Inc. er selskapet som utviklet verdens første tvangsresonante myksvitsjende teknologi basert på kunstig intelligens (AI), som bl.a. muliggjør ultra-effektive DC/AC og AC/DC frekvensomformere på 100kHz og over.

Nå har de utvidet, med muligheten for å reprogrammere deres Pre-Flex myksvitsjende motor/frekvensomformer-systembrikke (SoC), hvilket skal gjøre det mulig å oppdatere produkter i felten, for å kunne gi enda høyere ytelse.

Samtidig har selskapet kunngjort at Pre-Flex ICene nå også inkluderer et innvevd digitalt oscilloskop, som gjør det mulig for designere å diagnostisere nøyaktig hva som skjer fjernstyrt, og deretter gjøre justeringer på stedet. Pre-Flex ICene inneholder alle AI-algoritmene som er nødvendige for myk svitsjing over alle driftsspenninger, belastningsforhold og temperaturer. Tilpasninger gjøres på en syklus-for-syklus basis for å minimere tap og maksimere effektiviteten.

Pre-Switch Pre-Flex ICs innvevde digitale oscilloskop, Deep View, gir brukere med 12 kanaler og 160 MSPS muligheten til å analysere tidspunktene for svitsjingen. Hendelser kan registreres og eksporteres ut for å se hvordan systemet fungerer. Hvis det er noen problemer, lar Deep View utviklere og til og med eksterne programansvarlige hos Pre-Switch forstå hvorfor, slik at handlinger kan iverksettes. I fremtiden kan forebyggende vedlikeholdsprogrammer kanskje implementeres ved å bruke tilbakemeldingen fra Deep View, opplyser selskapet.

Pre-Switch retter seg mot elbiler og andre e-mobilitetsapplikasjoner som trenger svært høye effektivitetsnivåer på frekvensomformerne, noe Pre-Switch-teknologiene hevdes å levere over et bredt belastningsområde – 99,57 % (topp); 98,5 % (5 % belastning) – begge målt ved 100 kHz svitsjefrekvens. Resultatet er en økt EV-rekkevidde på 5-12 %, hevdes det: – Vi utvikler kontinuerlig AI og infrastruktur som gjør oss i stand til å implementere ekte myksvitsjing og dermed oppnå en så høy effektivitet. Ved å inkludere en ekstern oppstartskode på brikken, kan vi oppdatere AI når som helst i elbilens eller andre produkters levetid, og sikre at ytelsen alltid er optimal, uttaler Bruce Renouard, CEO i Pre-Switch.

– Selv om ideen om myk-svitsjing ikke er ny, hadde ingen før oss vært i stand til å implementere det i en inverter med kontinuerlig varierende inngangs- og utgangsforhold, påpeker Renouard. – Pre-Switch eliminerer svitsjetap og reduserer dermed mengden SiC eller IGBT som trengs for høy effektivitet. Dette forbedrer lav belastningseffektivitet betydelig og kjører ved 5-10X høyere svitsjefrekvenser, noe som forbedrer motoreffektiviteten og reduserer DC-linkkondensatorens størrelse og kostnad, utdyper han.

For å gjøre det mulig for ingeniører å bruke denne AI-teknologien, har Pre-Switch utviklet referansesystemnet CleanWave for frekvensomformere, utviklingssystemet PDS-2 med Deep View og fjernprogrammering, Pre-Tune dynamometer tuner for motorstyringer, et resonanstankdesignverktøy og opplæringskurs.

Powered by Labrador CMS