Romelektronikk:

Strålingstolerant GbE PHY

Microchip med strålingstolerant Gigabit Ethernet PHY: Støtter både kobber- og fibergrensesnitt.

Publisert

Romfartsindustrien er i ferd med å endre sine kommunikasjonsgrensesnitt fra tradisjonelle dedikerte nettverk til Ethernet-løsninger som både gir økt fleksibilitet og forenkler designprosessen.

For å strømlinjeforme implementeringen av Ethernet for romfarts- og forsvarskunder, kunngjør Microchip Technology i dag at de har utvidet spekteret av deres strålingstolerante (RT) Ethernet PHY komponenter med den nye VSC8574RT PHY. VSC8574RT PHY støtter SGMII (Serial Gigabit Media Independent Interface) og QSGMII (Quad Serial Gigabit Media-Independent Interface) for å redusere det totale antall pinner i designet, samt frigjøre vertsenheten.

Romapplikasjoner opererer i miljøer som krever forsterket strålingsteknologi for å tåle ekstreme temperaturer og elektromagnetiske hendelser. Disse hendelsene forringer rombaserte systemer og forstyrrer operasjoner. VSC8574RT Ethernet PHY bygger på Microchips omfattende hyllevare (COTS) enhet, som lar kunder begynne å utvikle applikasjoner med COTS-versjonen og erstatte den med en RT-enhet for det endelige oppdraget.

Kompatibel med både kobber- og fibergrensesnitt, muliggjør VSC8574RT PHY nye anvendelsesområder. Selv om det primært brukes kobber i dagens design, er fibergrensesnittet fremtidens bølge i romapplikasjoner, ettersom industrien krever datahastigheter som overstiger 1 Gigabit.

VSC8574RT PHY er utstyrt med en quad-port for å støtte 10, 100 og 1000BASE-T Ethernet-tilkoblinger for optimal hastighet og rekkevidde, avhengig av enhetskravene. Den høypålitelige VSC8574RT PHY har avanserte funksjoner, som Synchronous Ethernet (SyncE) og IEEE® 1588v2 Precision Time Protocol (PTP), for nettverkstiming og synkronisering i applikasjoner som krever svært presis timing.

- VSC8574RT PHY med avanserte tidsfunksjoner gir våre kunder en tilkoblingsløsning for deterministiske sanntidsapplikasjoner, uttaler Bob Vampola, direktør for Microchips forretningsenhet for luftfart og forsvar. - Ethernet-løsninger er etterspurt for romapplikasjoner, og våre COTS-til-RT-enheter tilbyr økte muligheter med multiport-, SGMII- og fibergrensesnitt, fremholder han.

Spesifikasjonene for VSC8574RT inkluderer immunitet mot enkelthendelseslåsing (SEL) over 78 MeV.cm²/mg og total ioniserende dose testet opp til 100 krad. Denne allsidige løsningen dekker et bredt spekter av bruksområder fra Low-Earth Orbit (LEO) til det ytre rom.

Microchips familie med COTS-baserte Gigabit Ethernet PHY-enheter omfatter nå den nye VSC8574RT, VSC8541RT og VSC8540RT.

VSC8574RT støttes av VSC8574-EV Evalueringskort, som gjør brukeren i stand til å evaluere komponenten i flere konfigurasjoner, og tilbyr en rekke andre funksjoner.

Powered by Labrador CMS