ABAX solgt for 1,8 milliarder kroner

Telematikkselskapet ABAX AS er solgt til det globale investeringsselskapet Investcorp for 1,8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Salget ble gjort mellom Norvestor Equity AS som kjøpte selskapet i 2012, og investeringsseleskapet Investcorp. Sistnevnte har til nå investert i 170 selskaper, der strategien er å doble verdien i selskaper de kjøper over mellomlang sikt, som det heter.

ABAX har hatt en omsetningsvekst på 32 prosent til 472 millioner kroner. Kundeporteføljen er på 25 500 og de har nær 200 000 aktive lisenser i markedet.

I en melding heter det at ABAX passer godt inn i investeringsprofilen til Investcorp, som tre ganger tidligere har investert i lignende teknologiselskaper med stor suksess.

– Dette er først og fremst en stor dag for alle som jobber i ABAX, og for de som underveis har bidratt til å skape dette eventyret. Vår nye eier deler våre offensive vekstambisjoner, og sammen med dem skal vi fortsette vår vekst og ta ABAX til neste nivå, sier Petter Quinsgaard, CEO, ABAX Group.

ABAX opplyser om at ambisjonene for selskapet forblir uendret. Målet er fortsatt å skape et verdensledende teknologiselskap i telematikk og «Connected Car»-segmentet fra Larvik.

Selskapet er etter hvert en stor aktør innen salg og utvikling av elektroniske kjørebøker for yrkes- og privatbiler. I tillegg utvikler ABAX selv maskin- og programvare for ordrehåndteringssystemer, flåtestyring og sporing av maskiner og utstyr. Samlet har ABAX 350 ansatte og avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Nederland og Kina.

 

 

 

Powered by Labrador CMS