Nye MCUer for kantprosessering

NXP lanserer ny famile med mikrokontrollere for avansert industriell- og IoT kantprosessering.

Publisert

NXP Semiconductors lanserte i går den nye MCX porteføljen med mikrokontrollere, designet for å fremme innovasjon innen smarthus, smarte fabreikker, smarte byer og på tvers av mange fremvoksende industrielle- og IoT kantapplikasjoner.

Utvalget inkluderer fire komponentserier bygget på en felles plattform og er støttet av det utbredte MCUXpresso-settet med utviklingsverktøy og programvare. Dette skal åpne for at utviklerne kan optimalisere gjenbruk av programvare på tvers av porteføljen, for å kunne sette fart på utviklingen.

Produktene bringer også den første instansieringen av NXPs nye, spesialiserte prosesseringsenhet (NPU) for akselerering av inferens i kanten, noe som skal gi opp til 30 ganger raskere maskinlæringskapasitet, sammenlignet med en enkeltstående CPU-kjerne.

De fire seriene i MCX-porteføljen er designet for enkel bruk, for å forenkle migrering og for å skalere opp eller ned etter behov med maksimal gjenbruk av programvare – og dermed minimere utviklingskostnadene.

Porteføljen er basert på høyytelses Arm Cortex-M-kjerner og integrerer et omfattende sett med periferikretser for designfleksibilitet. MCX-enheter har opptil 4 MB flashminne på brikken, lavstrømbuffer og avanserte minnestyringskontrollere, pluss opptil 1 MB SRAM på brikken for ytterligere å forbedre sanntidsytelsen til kant-applikasjoner.

Maskinlæring og kjøretidsinferens vil bli støttet av NXPs eIQ ML programvareutviklingsmiljø. Utviklere kan bruke de brukervennlige verktøyene som tilbys av eIQ for å trene ML-modeller rettet mot enten NPU eller CPU-kjernen og distribuere dem på MCUen.

MCX-familien, som er bygget etter NXPs sikkerhetsbaserte tilnærming vil tilby sikker oppstart med en uforanderlig tillitsrot, maskinvareakselerert kryptografi og, på utvalgte familier, et innebygd EdgeLock sikkert undersystem.

Powered by Labrador CMS