Utviklingskort for 8-bit mikrokontrollere kommuniserer med 5G LTE-M smalbånd IoT

Utviklingskortet AVR-IoT Cellular Mini for Microchips AVR-familie, lover å gjøre det enklere å bygge IoT-enheter.

AVR-IoT Cellular Mini Development Board er et utviklingskort basert på 8 bit AVR128DB48 mikrokontroller (MCU). Kortet er en plattform for å begynne å bygge sensor- og aktuatornoder for 5G smalbånd IoT-nettverk.

Kortet kommer i en liten formfaktor, og i følge Microchip: En ideell løsning for utviklere som ønsker å koble IoT-enheter til et tilgjengelig 5G-nettverk. Typiske produkter som trenger denne funksjonen er enheter på farten eller som er plassert i avsidesliggende områder med begrenset tilgang til «Long Range» (LoRa)-nettverk eller andre «Low Power Wide Area Network-løsninger» (LPWAN).

Den nye mikrokontrollerfamilien AVR128DB48 8-bit kommer blant annet med sikkerhetsbeskyttelse – Microchips ATECC608 CryptoAuthentication. ATECC608-enheten kan konfigureres for de fleste store skytjenesteleverandører gjennom Microchips «IoT Provisioning Tool».

Utviklingskortet kommer forhåndskonfigurert for å sende data fra innebygde lys- og temperatursensorer til skyen, og som kan betraktes ved hjelp av Microchips «sandkasseportal». Det betyr at man kan spore og overvåke enheten i sanntid fra store avstander.

Denne funksjonaliteten dekker basiskravene til mange applikasjoner i ulike bransjer, inkludert landbruk, industri og energi, samt forbrukerområder som transport av varer, alarmsystemer, byggautomatisering og fjernovervåking.

Microchip har samarbeidet med Sequans for å inkludere Monarch 2 ltGM02S énbrikkeradio utstyrt med 5G LTE-M og smalbånds IoT. Microchip har også samarbeidet med Truphone for å tilby et SIM-kort med dekning over hele verden.

AVR-IoT Cellular Mini skal egne seg for både produsenter og hobbyister ettersom den passer til Adafruit Feather-formfaktoren. Den har en Qwiic/Stemma I2C-kontakt for utvidelse av funksjonalitet. Den er også Arduino-kompatibel og støttes av Microchip’s Github Library som gir funksjonalitet for HTTPS, MQ Telemetry Transport (MQTT), lav effekt med mer.

Når det gjelder utviklingsverktøy oppfordrer selskapet til å gå til Microchip sandbox-siden som gir en innføring i de nødvendige stegene for å komme opp og gå og etablere en forbindelse med det nye utviklingskortet.

Kortet, med delenummer EV70N78A er priset til rett under 60 dollar, og er tilgjengelig fra Microchips distributører eller www.microchipDIRECT.com.

Powered by Labrador CMS