Mer praktisk kommunikasjon over strømnettet

Renesas med nytt kommunikasjonsmodem for strømnettet som skal muliggjøre høyhastighets kommunikasjon over lange avstander. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Renesas Electronics Corporation lanserer i dag kraftlinjekommunikasjons- (PLC) modemet R9A06G061. Denne integrerte kretsen (ICen) skal muliggjøre kommunikasjon med datahastigheter opp til 1 Mbps over distanser på en kilometer eller mer, uten behov for forsterkere – noe som vil utvide de praktiske anvendelsene for  PLC.

Optimaliserte analoge periferifunksjoner skal bidra til å redusere antallet eksterne komponenter, slik at det skal være mulig å bygge rimeligere og mer kompakte systemer, skriver Renesas i en pressemelding i dag.

Selskapet mener den nye kretsen dermed vil være egnet for eksempel for styring av varme, ventilasjon og aircondition (HVAC) i næringsbygg, og effektstyring i solcelleanlegg. Ettersom modemet ikke vil kreve installasjon av kabler, vil det også kunne muliggjøre rimelig systemovervåking i applikasjoner som overvåking av basestasjonantenner eller motorer i nedykkbare pumper.

Mens Renesas’ eksisterende R9A06G037 PLC modem-IC støtter G3-PLC, PRIME og «Meters and More» standarder, og kan brukes til å implementere storskala multi-hop nettverk med en meshteknologi, er den nye R9A06G061 designet spesifikt for konfigurering av enkle pir-til-pir (P2P) nettverk med buss- eller stjernetopologi. Forbedret overføringsteknikk gjør at utviklere kan doble antallet enheter som kan tilkoples, til mer enn 200, uten bruk av ekstra linjedrivere. I tillegg skal ICen ha god støytoleranse, noe som gjør den egnet for et stort spekter av anvendelser og miljøer. 

Renesas har gjort tilgjengelig utviklingssett for både AC- og DC-nettverk.

Powered by Labrador CMS