Nå med ultraraske grensesnitt:

Oppdaterer COM Express 3.1

Møter nye krav til kantprosessering med støtte for ultraraske serielle grensesnitt.

Publisert Sist oppdatert

PICMG, et ledende konsortium for utvikling av åpne innvevde dataspesifikasjoner, kunngjør at den nye COM Express 3.1-spesifikasjonen har blitt ratifisert for å støtte høyhastighets serielle grensesnitt som PCIe Gen 4 og USB4.

Disse nye grensesnittene vil bety at COM Express styrker sin stilling som Computer-on-Module (COM)-standard for kraftige klientsystemer. For å støtte slik høyhastighetssignalering er det spesifisert en oppdatert 16 Gbps-kontakt på tvers av familiens Type 6, 7 og 10 pinneutlegg.

SATA Gen 3-signalintegritet og informasjon knyttet til tapsbudsjett er også lagt til for hver type. Disse forbedringene kombineres med med pinneutlegg-spesifikke oppgraderinger, inkludert valgfri USB4 (Type 6), MIPI-CSI-kontakter (Type 6, 10), SoundWire (Type 6, 10), samt et ekstra generelt SPI-grensesnitt (Type 6, 10) . Et CEI-signaleringsklart 10 GbE-grensesnitt og IPMB-administrasjonsgrensesnitt er også nå definert i Type 7 pinneutlegg som en del av COM.0 R3.1.

COM Express Revision 3.1 Type 6 og Type 10 maskinvare skal være fullstendig bakoverkompatibel med 3.0-moduler og bærekort, mens Revision 3.1 Type 7-moduler er bakoverkompatible bortsett fra 10GBASE-KR Ethernet-sidebåndssignaler og en ekstra PCIe-referanseklokke som ikke er inkludert på R3 .0 moduler.

For mer info om COM Express familien eller spesifikasjoner, kan du se på www.picmg.org/openstandards/com-express.

Mer om PICMGs spekter av åpne, modulbaserte prosesseringsstandarder kan du finne her: www.picmg.org.

Powered by Labrador CMS