Utviklingskort:

Ny UNO-modell tredobler ytelsen. Ikke alle detaljer rundt kortet er offisielle ennå, som vi ser av bildet.

Arduino tredobler ytelsen i UNO-serien

Den nye UNO R4 kommer med en kraftig 32-bit prosessor og WiFi-muligheter.

Publisert

Arduino kommer nå med en nymodell i sin UNO familie: UNO R4. Denne kommer i to utgaver – UNO R4 WiFi og UNO R4 Minima – og skal gi nye muligheter for oppfinnere, studenter og utviklere. UNO R4 drives av Renesas RA4M1 32-bits mikrokontroller basert på Arm Cortex-M4-kjernen, og gir et betydelig løft i prosessorkraft, minne og funksjonalitet. WiFi-versjonen kommer med en Espressif S3 WiFi-modul, som utvider kreative muligheter for brukerne.

UNO R4 er ifølge leverandøren designet for maksimal kompatibilitet, og opprettholder samme formfaktor, skallkompatibilitet og 5V driftsspenning som forgjengeren R3. Sistnevnte skal for øvrig videreføres. Programvarekompatibilitet er også en prioritet, med de fleste eksisterende biblioteker og eksempler som fungerer sømløst på det nye brettet.

UNO R4 WiFi har Wi-Fi og Bluetooth Low Energy-tilkobling, mens UNO R4 Minima skal utgjøre et kostnadseffektivt alternativ for de som ønsker den nye mikrokontrolleren uten tilleggsfunksjoner. Støtte for andre Renesas mikrokontrollere, som RL78/G22 og G23, er også lagt til Arduino IDE.

Arduino UNO R4, med Renesas RA4M1 (Arm Cortex-M4) som kjører på 48MHz, har en tredobbel ytelsesøkning i forhold til UNO R3. I tillegg har SRAM blitt oppgradert fra 2 kB til 32 kB, og flash-minne fra 32 kB til 256 kB for å støtte mer komplekse prosjekter. Som svar på tilbakemeldinger fra samfunnet er USB-porten nå USB-C, og den maksimale strømforsyningsspenningen er hevet til 24V med en forbedret termisk design. Kortet inkluderer en CAN-buss og en SPI-port, som gjør det mulig for brukere å redusere kabling og utføre parallelle oppgaver ved å koble til flere skall. En 12-bits analog DAC er også inkludert på det nye kortet.

Det nye kortet ble kunngjort under Arduino Day 2023, og skal etter planen lanseres på markedet ved utgangen av mai i år.

Powered by Labrador CMS