Åpner for større filer på FAT

SEGGERs åpne BigFAT-spesifikasjon bryter barrieren på 4GB per fil.

Publisert

SEGGERs BigFAT-spesifikasjon, som skal gjøre det mulig for enhver tredjepart å lagre filer større enn 4 GB på standard FAT-medier, er nå offentlig tilgjengelig. Denne spesifikasjonen er ikke beheftet med noen patenter og skal kunne brukes fritt sammen med støtteverktøyene.

FAT støttes av alle operativsystemer og er industristandarden for formatering av flyttbare lagringsenheter som SD-kort og USB-minnepinner.

Teknisk enkelhet og universell støtte gjør det attraktivt selv for applikasjoner som kjører på ressursbegrensede enheter som mellomstore mikrokontrollere.

Det er også et godt valg for å overføre filer mellom systemer.

FATs største mangel er begrenset filstørrelse, noe som blir tydelig når du lagrer eller overfører videofiler eller bruker databaser.

SEGGER adresserer denne mangelen med BigFAT, og utvider FAT-filsystemet med støtte for filer langt over 1TB. BigFAT deler store filer i små biter, hver del passer greit på et FAT-volum som en individuell fil, og presenterer disse filene som en enkelt massiv fil for brukeren, samtidig som den opprettholder full kompatibilitet med standard FAT.

Selskapet tilbyr et gratis verktøy kalt BigFAT Converter, som kjører på Linux, macOS og Windows. Den lar brukere opprette, lese eller kopiere BigFAT-filer til og fra vertsfilsystemet.

- FAT spiller en viktig rolle i innvevde systemer, sier Rolf Segger, grunnlegger av SEGGER. - Enten det brukes til flyttbare lagringsmedier, som SD-kort og USB-pinner, eller som et internt filsystem, bruker mange innebygde systemer FAT.

- exFAT, presentert som etterfølger til FAT for SD-kort, er dessverre ikke kompatibel med FAT og er også patentbeheftet, understreker Segger.

SEGGER emFile PRO kommer med en implementering av BigFAT.

Powered by Labrador CMS