Komponent:

Det neste evolusjonære steget for mikrokontrollere

Dette hevder Microchip når de nå lanserer sin nye mikrokontrollerfamilie med konfigurerbar logisk blokkmodul (Configurable Logic Block - CLB). Den nye familien tilbyr skreddersydde maskinvareløsninger og bidrar til å eliminere behovet for eksterne logiske komponenter.

For å møte det økende behovet for stadig høyere grad av kundetilpasning i innvevde applikasjoner, kommer Microchip med en skreddersydd maskinvareløsning gjennom PIC16F13145-familien av mikrokontrollere. Med en ny kjerneuavhengig periferi (Core Independent Peripheral, CIP) konfigurerbar blokkmodul, kan utvikling av maskinvarebaserte, kundetilpassede kombinasjonslogikkfunksjoner gjøres direkte i mikrokontrolleren. Fordi den er integrert, lar CLB-designere optimalisere hastigheten og responstiden til innvevde styresystemer, eliminere behovet for eksterne logiske komponenter og redusere stykklistekostnader og strømforbruk. Prosessen forenkles ytterligere av et grafisk grensesnittverktøy, som hjelper til med å syntetisere tilpassede logiske design ved hjelp av CLB. PIC16F13145-familien er designet for applikasjoner som bruker kundespesifiserte protokoller, oppgavesekvensering eller I/O-styring for å administrere sanntids styresystemer i industri- og bilsektoren.

Blokkdiagram av mikrokontrolleren.
Blokkdiagram av mikrokontrolleren.

– Den såkalte Configurable Logic Cell (CLC) modulen har vært integrert i Microchip MCUer i mer enn et tiår, og den nye CLB-modulen er neste trinn i utviklingen av vårt kundespesifiserbare tilbud av logikkretser, og som gjør at denne familien kan brukes i applikasjoner som vanligvis er forbeholdt frittstående programmerbare logiske enheter, sier Greg Robinson, visepresident for Microchips 8-bits mikrokontroller forretningsenhet. – Få énbrikkeløsninger i dagens marked adresserer innvevde ingeniørers designutfordringer som PIC16F131 MCU-familien. De nye MCU-ene håndterer tilpassede logiske funksjoner, minimerer strømforbruket, forenkler design og kan imøtekomme endrede designkrav.

Siden CLB-ens drift ikke er avhengig av klokkehastigheten til sentralprosessoren, forbedres systemets latens og gir en laveffektløsning. CLB kan brukes til å ta logiske beslutninger mens CPU er i hvilemodus, noe som reduserer strømforbruket og programvareavhengigheten ytterligere. PIC16F13145 MCUene inkluderer også en rask 10-bits analog-til-digital-omformer (ADC) med innebygd beregning, en 8-bits digital-til-analog (DAC)-omformer, raske komparatorer, 8- og 16-bits timere og serielle kommunikasjonsmoduler (I2C og SPI) for å tillate at mange oppgaver på systemnivå kan utføres uten CPU. Familien vil være tilgjengelig i ulike pakker fra 8 pinner til 20 pinner.

På verktøysiden støttes PIC16F13145-familien av MPLAB Code Configurator (MCC), en gratis programvareplugg-inn i MPLAB X IDE som gir et enkelt GUI-basert grensesnitt for å konfigurere enheten og innvevd periferiutstyr, inkludert CLB.

Powered by Labrador CMS