MIKROE:

Nytt åpent skjermgrensesnitt

DISCON er en åpen tilkoplingsstandard for skjermer som skal muliggjøre et bredt utvalg av skjermstørrelser og -typer.

Publisert Sist oppdatert

MikroElektronika (MIKROE) har i dag kunngjort en ny åpen standard – DISCON – som definerer både sokkel og skjermkort. Dette skal gi enkel installasjon og utskifting av enhver type skjermer på et utviklingskort som har DISCON-sokkelen.

Ved å oppfylle målet om en universell standard for tilleggskort for skjermtyper, spares måneder med bortkastet utviklingstid og penger, og enorm designfleksibilitet og skalerbarhet er blitt mulig, skriver selskapet i en pressemelding.

- Med DISCON sikrer vi absolutt kompatibilitet mellom utviklingskortet og alle de støttede skjermene, uavhengig av størrelse og type, hevder Nebojsa Matic, administrerende direktør i MIKROE.

DISCON-standarden spesifiserer funksjonelle og estetiske krav som skal respekteres i utviklingsprosessen. Dette inkluderer den fysiske utformingen av skjermkortet, kommunikasjons- og strømforsyningspinnene, størrelsen og formen på skjermkortet, og konvensjonene for silketrykkmerking for både tilleggskort og stikkontakter. Den tillater bruk av alle størrelser og stiler av TFT-skjermer – for øyeblikket støttes 3,5 tommer, 4,3 tommer, 5 tommer og 7 tommer enheter, og kapasitive, kapasitive med innfatning, kapasitive med ramme samt resistive typer.

DISCON skjermkortsokkel består av en 2x20-pinners kontakt med en proprietær pinnekonfigurasjon og silketrykkmerking. Kontakten er en 2x20-pinners hunnenhet, med en standard 2,54 mm pinneavstand. Den kan også ha en polarisasjonspinn for enklere plassering av skjermbrettet. Pinneutlegget består av fire forskjellige grupper av pinner – I2C, GPIO, datapinner for den parallelle dataporten og valgfrie kontrollpinner – sammen med strømforsyningspinner.

Powered by Labrador CMS