Implantatet skal etter sigende gi en enda sikrere trådløs betaling, siden den er umulig å miste. Varigheten er åtte år.

Kontaktløs betaling med implantat

Det første globalt aksepterte og biologisk sikre betalingsimplantatet er nå et faktum. Walletmor smartimplantat – med sertifisert ISO-biokompatibilitet – er nå tilgjengelig for alle innbyggere i EU.

Publisert Sist oppdatert

Den første kommersielt levedyktige løsningen i den globale kappløpet om kortløse betalinger viste seg å være et implantat plassert under huden, heter det fra produsenten. Walletmor-betalingsimplantatet er oppgitt å være trygt ettersom det ikke kan spores, hackes eller kopieres.

Nær 800 implantater er allerede solgt over hele verden. Walletmor betalingsimplantater ble lansert våren 2021.

Plasseringen er individuell, her et eksempel.

– Til nå har ingen produsert et betalingsimplantat som er trygt og akseptert over hele verden, sier Wojciech Paprota, skaperen av Walletmor, et London-basert oppstartsselskap. – Implantatet vårt har blitt testet flere ganger og sertifisert i henhold til biokompatibilitetsstandardene ISO 10993-5:2009E og 10993-12:2021E.

Selve implanat-prosedyren oppgis å være enkel, og selskapet vil gi en liste over sertifiserte steder over hele EU og Storbritannia (I skrivende stund finner vi ingen i Norge, red.anm.). Implanatet gjelder i 8 år. – Det er mye lenger enn kredittkortet ditt som du sannsynligvis har mistet minst én gang allerede, sier Paprota.

Walletmor-betalingsimplantatet er en liten enhet, på størrelse med en sikkerhetsnål og omtrent en halv millimeter tykk, som består av en integrert krets og et metallhylster som fungerer som en antenne, omsluttet av et hermetisk biohus. Biopolymeren ble laget av forskere i laboratorier i VivoKey Technologies Inc. fra Seattle, den største produsenten av sitt slag i verden som implementerer hele det digitale identitetsøkosystemet.

Biopolymeren er en medisinsk plast for produksjon av medisinsk utstyr, og som har gjeldende sertifikater for biokompatibilitet som bekrefter samsvar med ISO 10993-standarden.

Implantatet bruker Near Field Communication-teknologien (NFC), som blant annet brukes når du betaler med VISA eller MasterCard. Det betyr blant annet at det er en passiv enhet uten egen strømkilde. Den genererer ingen radiobølger og aktiveres bare med en kontaktløs betalingsterminal, og på svært kort avstand. Dermed er det også umulig å spore noen med et Walletmor-implantatm.

I følge selskapet er det nesten 700 mennesker i Storbritannia, Tyskland, Polen og Skandinavia, pluss rundt 100 i USA, som allerede gjør betalinger ved hjelp av implantatet. Implantasjonen er smertefri og tar bare 10 -15 minutter, får vi vite.

Powered by Labrador CMS