Garanterer sanntid

En av fordelene med 5G er at den åpner opp for ulike sanntidsapplikasjoner som VR og AR, men også mobilspill og fjernstyring av kjøretøy. Ericsson slipper nå en programvare som sørger for at forsinkelsen holder seg på samme nivå mens en applikasjon er aktiv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Andre generasjon 5G, der kjernenettet også er 5G, skal gi forsinkelser ned til 1 ms, men det er ingen garantier for at den enkelte bruker får det og at det er stabilt. I tillegg vil det ta flere år før alle mobilnett er oppgradert.

Ericsson lanserer nå programvare som ligger i mobilnettet og sørger for at en terminal får samme forsinkelse gjennom hele økten. Rent praktisk identifiserer den forsinkelsene som finnes mellom terminalen og applikasjonen i skyen og sørger for å minimere disse for så å holde dem i sjakk.

Avhengig av hvordan nettverket ser ut, og hvor langt dataene skal reise, er forsinkelsen mellom 50 ms og 1 ms. Minst like viktig er at forsinkelsen er stabil, noe som kan garanteres med en pålitelighet på mellom 99,9 og 99,999 prosent, i følge Ericsson.

Teknologien fungerer på alle frekvensbånd samt i både private og offentlige nett. Også i nettverk hvor Ericsson ikke har levert alt utstyr.

Ericsson har testet teknologien siden 2017, og hatt med seg kunder og industripartnere som BT og Hyperbat, Einride og Telia, Boliden, ABB, Audi, Fraunhofer IPT, DT og Rockwell.

Hele pressemeldingen kan leses her (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS