Kunstig hud som føler

Forskere ved Carnegie Mellon University og Meta AI (tidligere Facebook AI) utvikler en ny taktil, sansende hud basert på åpen kildekode for å øke berøringssansen i robotikk, kroppsnært utstyr, smarte klær og AI.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den er ment å være rimelig, holdbar og enkel å bruke, og teknologien – kalt «ReSkin» – utnytter fremskritt innen maskinlæring, myk robotikk og magnetiske sensorer for å skape en hud som er allsidig og like enkel å påføre som en bandasje.

– Jeg vil at denne «sanse»-huden skal være så robust og enkel at hvem som helst kan sette den opp og begynne å samle berøringsdata innen en dag, sier Tess Hellebrekers, en postdoktor ved Meta AI som tok doktorgraden sin ved CMUs Robotics Institute (RI) i 2020.

Forskerne sier at teknologien kan føre til en eksplosjon av mulige bruksområder for taktil sansing. Det vil gi rike kontaktdata for berøringsbaserte oppgaver som å bestemme hva noe er, sanse bevegelse og gripe et objekt. Dette kan hjelpe i helsevesenet eller i områder hvor evnen til å manøvrere små, myke eller sensitive gjenstander er kritisk.

ReSkin koster mindre enn 600 dollar for 100 enheter og enda mindre for større volum. Den er to til tre millimeter tykk og kan tåle mer enn 50 000 interaksjoner. Sensorene gir resultater med høy oppløsning og kan føle glatthet, kast, fange/ta imot og klapping.

Alt dette, sier forskerne, gjør ReSkin ideell for bruk på robothender, taktile hansker, mansjetter og til og med hundesko, og hjelper dem å samle inn data som tidligere ville vært vanskelig eller umulig å samle inn.

ReSkin kan enkelt byttes ut fordi det ikke er noen ledninger mellom huden og sensorkortet som bare trenger å være i nærheten. AI-metoder bidrar til brukervennlighet, inkludert metoder som gjør sensorene i stand til å autokalibrere og lar dataene forbli konsistente selv når huden byttes ut. ReSkin krever ingen endringer i maskinvare eller programvare mellom sensorskall.

ReSkin er en del av et bredere forskningsinitiativ fra Meta AI innen berørings- og taktile sensorer som inkluderer taktil maskinvare, simulatorer, test og datasett. Meta AI håper forbedringer i berøring låser opp muligheter i utvidet og virtuell virkelighet og føre til innovasjoner innen industriell, medisinsk og landbruksrobotikk.

Les mer hos ai.facebook.com.

Powered by Labrador CMS