Åpen respiratorløsning

Flere elektronikkselskap har lansert innovative løsninger i kampen mot koronaviruset. En av dem er en nødrespirator basert på åpen kilde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det amerikanske selskapet Monolithic Power Systems, Inc. (MPS) som til daglig leverer avanserte kraftforsyningsløsninger, har satt sammen en nødrespirator inspirert av det åpne MIT-designet, for å bistå i koronakampen.

MPS anvender her sin ekspertise innen kraftkomponenter og motorstyring for en løsning som på en sikker og enkel måte kan automatisere en manuell gjenopplivningsbelg, der en komplett respirator ikke er tilgjengelig. Slik sett fungerer den etter samme prinsipp som den norske oppfinnelsen som Regjeringen har gått for, men med et noe mer elegant og kompakt design.

Nødrespiratoren fra MPS er basert på er åpent design fra MIT.

Se video her.

På samme måte som den norske nødrespiratoren mekaniserer denne løsningen den manuelle klemmingen av belgen. Slike belger er allerede tilgjengelige I ambulanser og på sykehus, og lett å implementere eller fjerne for manuell intervensjon.

Det rimelige designet skal kunne bygges raskt og med et minimalt antall enkle, hyllevare komponenter

MPS ser nå etter produksjonspartnere og komponentleverandører som kan bidra til å skalere opp produksjonsantallene på kort tid.

Powered by Labrador CMS