Prisvinnerne Oslo universitetssykehus og Sopra Steria, her ved Bjørn Edwin, Andre Amundsen, Henrik Brun, Ole Jakob Elle, Rahul Kumar, Kingsley Dankwah, Rafael Palomar, Christopher Tannum, Inge Henriksen, Gunnar Mørne og John Berland, gleder seg over å ha vunnet den prestisjetunge Microsoft Health Innovation Awards. Jørn Skaaraas var ikke til stede da bildet ble tatt.
Prisvinnerne Oslo universitetssykehus og Sopra Steria, her ved Bjørn Edwin, Andre Amundsen, Henrik Brun, Ole Jakob Elle, Rahul Kumar, Kingsley Dankwah, Rafael Palomar, Christopher Tannum, Inge Henriksen, Gunnar Mørne og John Berland, gleder seg over å ha vunnet den prestisjetunge Microsoft Health Innovation Awards. Jørn Skaaraas var ikke til stede da bildet ble tatt.

Global innovasjonspris for HoloLens i operasjonssalen

Intervensjonssenteret ved Oslo universitetssykehus og Sopra Steria har mottatt den globale prisen Microsoft Health Innovation Awards (åpen klasse) for sitt arbeid med å bringe Microsoft HoloLens-teknologi inn i operasjonssalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Prisen ble delt ut i Orlando, USA i går kveld under årets HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), en av verdens største konferanser innen helse og teknologi. Microsoft Health Innovation Awards går til helseaktører som bruker Microsoft-teknologi for å bedre hverdagen til pasienter og helsearbeidere, og som fremmer effektivisering og innovasjon.

Ved hjelp av Microsoft HoloLens har Oslo universitetssykehus og Sopra Steria skapt et «mixed reality»-miljø knyttet til operasjon av leverkreftpasienter og barn med hjertefeil. Ved hjelp av en applikasjon blir eksisterende 3D-modeller av kroppsorganer visualisert, noe gjør det enklere for kirurgene å planlegge operasjonen.

Bjørn Edwin ved Oslo universitetssykehus har kanskje utført flere kikkhullsoperasjoner i leveren enn noen annen kirurg i verden. Han er begeistret over det han har sett av HoloLens-forskningsprosjektet med Sopra Steria.

Les også Elektronikk (eMagasin): HoloLens-teknologi inn i operasjonssalen

Leder for teknologisk forskning ved Intervensjonssenteret på Oslo universitetssykehus, Ole Jakob Elle, forteller at de har jobbet med virtualisering som en del av kirurgisk planlegging og navigasjon siden 2004.

– Applikasjonen har blitt bra allerede. 3D-hologrammet av leveren kan man enkelt navigere rundt i. Flere klinikere har sett på løsningen og latt seg imponere. Appen gir en opplevelse av hvor svulsten sitter og hvor blodårene går. Det gir kirurgene større trygghet når de bestemmer hvordan de skal gå fram, sier Elle.

Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, ser store muligheter i HoloLens-teknologien.

– Dette er en utrolig spennende teknologi som sannsynligvis kommer til å bli en viktig del av manges liv i årene fremover, både profesjonelt og privat. Ny teknologi og digitalisering er i dag den største driveren for modernisering av helsesektoren. Vi er svært stolte over arbeidet vi har gjort sammen med intervensjonssenteret sier han.

Laura Wallace, visepresident ved Health & Life Sciences i Microsoft, mener intelligent teknologi kan hjelpe helsesektoren gjennom en tid med store omveltninger og utfordringer.

– Det handler om å dele og tolke informasjon på en måte som forbedrer både organisasjoner, samfunn og enkeltindivider. Årets mottakere av Microsoft Health Innovation Awards bruker utstyr, platformer og skytjenester fra Microsoft til å nå sine mål om økt pasientinvolvering og bedre koordinasjon av helsetjenester, sier Wallace.

I forkant av årets prisutdeling mottok Microsoft nominasjoner fra mange forskjellige helseaktører over hele verden. En fagtung jury valgte ut årets vinnere basert på i hvor stor grad deres innovasjonsprosjekter leverer banebrytende resultater som kan være med på å drive digitaliseringen av helsesektoren fremover på en måte som kommer flere mennesker til gode. Vinnerne fremheves på Microsofts helseblogg: https://enterprise.microsoft.com/en-us/industries/health/?post_type=articles.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS