Tredimensjonale ICer for volumproduksjon

X-FAB hevder de blir første silisiumsmie som kan tilby høyvolum mikrooverføringstrykk (MTP), som følge av en lisensavtale med X-Celeprint.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

X-FAB Silicon Foundries, som har spesialisert seg på analoge-/miksetsignal- og spesielle halvlederløsninger, skal nå være i stand til å støtte heterogen integrering ved hjelp av såkalt mikro-overføringstrykk (MTP). Dette takket være en lisensavtale de nettopp har sikret seg med teknologileverandøren X-Celeprint.

MTP

I MTP-prosessen blir tynne (~10 mikron) brikker, også kalt x-brikker, løftet opp og overført fra «donor» silisiumskiver til CMOS eller annet målsubstrat, og skal dermed kunne tilby integrasjon på silisiumskivenivå av:

Diskrete komponenter: Analoge/RF transistorer, optoelektronikk, sensorer, sikkerhet

Passive komponenter: Kondensatorer, filtere, antenner

Forskjellige prosessteknologier/noder: SOI, GaAs, GaN, InP

Dette betyr at en rekke forskjellige halvlederteknologier – hvorav hver enkelt optimalisert for spesifikke funksjonskrav – kan kombineres. Disse omfatter SOI, GaN, GaAs og InP, så vel som MEMS.

For å kunne bli den første fabrikken som tilbyr kunder MTP-basert heterogen integrasjon, har X-FAB gjort betydelige investeringer gjennom de siste to årene.  De har også etablert mer optimaliserte arbeidsflyt og renromsprotokoller. Fabrikken skal nå være klar til å samarbeide med kunder om heterogene designprosjekter, basert på en fullt skalerbar forretningsmodell med klar migrasjonsvei fra design til volumproduksjon.  

X-Celeprint har tilhold i North Carolina, USA og i Cork, Irland, mens X-Fab har fabrikker i Tyskland, Malaysia og USA.

MTP (Micro-Transfer Printing) teknologi muliggjør heterogen integrasjon  (HI), og kosteffektiv produksjon av tredimensjonale integrerte kretser (ICer)  som kan inneholde et stort spekter av passive og diskrete komponenter. Se også illustrasjon under:

Prinsippskisse av prosessen ved mikro-overføringstrykk.
Powered by Labrador CMS