ABB lanserer automatiseringsløsning for handelsfartøy

C-CAMs fra ABB er en løsning som automatiserer og integrerer styring, alarmfunksjoner og overvåking av kritiske systemer om bord. Løsninger er designet for handelsfartøyer, og er den første i sitt slag som tilbyr tilgang til systemdata via mobile enheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

ABBs nye C-CAMs automatiseringsløsning dekker fartøysystemer, energistyring, kontroll av lasten og tankmåling, og forbedrer effektiviteten og sikkerheten ved å muliggjøre raskere feilsøking og vedlikehold samt forbedret situasjonsforståelse. Det er den første maritime automatiseringsløsningen som har en oversikt over systemdata på mobile enheter, med ABB Ability Edgenius Operations Data Manager som gir tilgang til alarm- og overvåkingsdata, uavhengig av brukerens plassering ombord.

Løsningen er utviklet basert på ABBs ekspertise innen automatisering. Løsningen  er også IT-sikker ved design og bygget på pålitelig og robust maskinvare som muliggjør lang levetid for alle komponenter. Høy oppetid støttes ytterligere av redundans, mens sikkerhetsmarginene er høyere enn for sammenlignbare systemer i markedet, heter det i en melding fra selskapet.

Og siden inn-/utgangsmoduler (I/O) er laget med fjærklemmer, er C-CAMs enkle å ettermontere, og installasjonskostnadene er omtrent 50 prosent lavere enn for konvensjonelle maritime styringssystemer.

Systemet omfatter operatørstasjoner, I/O-kort og sentralenheter (CPU) med kabinetter, nettverksutstyr og et alarm- og utvidelsessystem. Reservedeler og teknisk støtte er tilgjengelig over hele verden. Redere kan også inkludere ABBs Power Energy Management System (PEMS).

Powered by Labrador CMS