Smart elektronikkhåndbok i oppdatert versjon

Vi har såvidt nevnt den svenske håndboken for smartere elektronikk tidligere. Nå er det versjon to av Smartare Elektronikhandboken klar. Den er litt mer teknisk, og har også eksempler på hva man ikke skal gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Allerede da den første versjonen av håndboken ble utgitt 14. februar i fjor, var det tydelig at en versjon to ville komme. Nå er det gjort. Den er tilgjengelig for gratis nedlasting som pdf. I tillegg er det fire vedlegg pluss maler og en sjekkliste.

Versjon 2.0 av håndboken har en ny oversikt som følger et produkts ferd fra utvikling til produksjon. Akkurat som før trenger du ikke å lese boka fra perm til perm, det er mulig å velge individuelle kapitler.

I tillegg er innholdet blitt omarbeidet og supplert med tommelfingerregler. Mer teknisk innhold er også lagt til, først og fremst rettet mot mennesker som er involvert i utvikling.

Et helt nytt kapittel handler om hva man ikke skal gjøre. Hvert eksempel er merket med en hodeskalle for å unngå misforståelser.

Som før er det tre vedlegg i form av pdf’er. Det er en ordliste, et vedlegg som omhandler direktiver og forskrifter samt et vedlegg om pålitelighet. Nytt denne gang er et vedlegg med litteraturhenvisninger.

Det finnes også 18 maler og en sjekkliste. I tillegg henvises det til IPCs sjekkliste som er tilgjengelig på nettet.

Bare fordi versjon to av manualen nå er fullført, betyr ikke det at arbeidet er fullført. Manualen er et levende dokument og kan oppdateres. I tillegg er det allerede tanker om en tredje versjon. Nøyaktig hva det skal utvides med er ikke avslørt ennå.

Heftet er som sagt gratis og kan lastes ned her (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS