Det nye samarbeidet mellom MiR og Logitrans vil resultere i en AMR (autonom mobil robot) med innebygget palleløfter. Her er de to selskapenes toppledere, Søren E. Nielsen, MiR og Gitte Kirkgaard, Logitrans.

Går sammen for å utvikle autonome palletrucker

To danske ledere på hvert sitt felt utvikler nå en ny produktserie sammen. Teknologien i en ny produktserie skal bygge på MiRs ekspertise innen autonome mobile roboter (AMR) og på Logitrans’ kunnskap innen manuell materialhåndtering. Formålet med det nye samarbeidet er å møte et ønske fra kunder i industri- og logistikkbransjen om automatisert løft og flytting av paller fra gulv til gulv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er mer enn fire milliarder trepaller i bruk bare i Europa, ifølge European Federation of Wooden Pallet and Packaging Manufacturers. To danske selskaper, som begge var blant de første på sitt felt, utvikler nå i fellesskap en ny produktlinje med selvgående førerløse roboter designet for intern transport av paller: AMR med innebygget palleløfter.

Grunnlaget for MiRs posisjon som internasjonal markedsleder innen autonome mobile roboter ble lagt for åtte år siden i Odense, mens produktutvikling i Logitrans er basert på 80 års erfaring med teknologiutvikling innen materialhåndtering. Selskapene har nå blitt enige om å utvikle en serie autonome palleløftere for å komplementere MiRs nåværende mobile roboter, og som kan flytte paller og varer mellom mennesker og kjøretøy.

MiRs nåværende roboter kan ikke hente paller som står på gulvet, men bruker stasjoner som robotene kan kjøre under for å levere eller hente paller. Nettopp gulv-til-gulv flytting av paller er et stort ønske fra MiR sine kunder. Logitrans merker også en økning i etterspørselen etter bemannet palleflytting. Partene har derfor inngått et strategisk samarbeid hvor de skal kombinere MiRs autonome navigasjons- og programvarefunksjoner med funksjonaliteten til Logitrans manuelle elektriske jekketrucker.

Sammen planlegger selskapene å lage både en helautomatisk og en semi-automatisk autonom palletruck. Det langsiktige og strategiske initiativet med å etablere nye forretningsområder og produkter for både MiR og Logitrans er basert på Logitrans sitt maskinvareutstyr og MiRs navigasjonsteknologi og flåteprogramvare.

– Når disse autonome palletruckene kommer på markedet kan våre nåværende og fremtidige kunder få dekket de aller fleste behov for logistikkautomatisering hos oss. Samarbeidet med Logitrans vil hjelpe oss til å møte økende krav til automatisering av intern logistikk enda raskere, slik at vi enda bedre kan hjelpe våre kunder med å nå sine mål, sier MiRs administrerende direktør, Søren E. Nielsen, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS