Sponset artikkel

Industrielle komponenter fra Honeywell

Grensebrytere, trykk-, vinkelposisjons- og fuktighetssensorer.

Publisert Sist oppdatert

Industrielle automatiseringssystem krever komponenter med eksepsjonell holdbarhet, fordi effektiv drift av hele transmisjonslinjer og komplekse robotassisterte system avhenger av presisjonen og levetiden til sensorer (som noen ganger ikke er større enn en SMD-komponent). Derfor anbefaler vi alltid løsninger fra internasjonalt anerkjente produsenter som Honeywell til våre kunder.

Se nedenfor for en oversikt over flere produktgrupper som brukes i forskjellige system – fra næringsmiddelindustri til tungt maskineri. Produktutvalget her viser hvor gjennomtenkte Honeywell-løsninger er. Deres egenskaper inkluderer presisjon og utmerket holdbarhet, mens deres format og parametere forenkler implementeringsprosessen. Dette gjelder både komponenter for bygging av industrielt utstyr og enkeltstående moduler for installasjon i eksisterende system. Ta en titt på våre utvalgte løsninger og hele Honeywell-sortimentet.

Denne artikkelen dekker følgende emner:

  • bruksområder for trykksensorer i næringsmiddelindustrien og VVS
  • temperatur- og fuktighetskomponentsensorer
  • bruksområder for RTY-seriens vinkelposisjonssensorer
  • funksjoner til Honeywell-grensebryterne

MIP-trykkgivere

MIP-seriens sensorer er industrielle komponenter med forsterkede hus (kapslingsgrad IP67), der en sensor er atskilt fra mediet som måles. De kan håndtere vann (inkludert drikkevann) og etsende stoff med temperatur fra -40 °C til 125 °C. De er koblet til system via 1/4" gjenger. Avhengig av modell måler sensorene absolutt trykk (i forhold til vakuum) eller relativt trykk i området fra 0...1 bar til 0...50 bar. Sensorene er utstyrt med temperaturkompensasjonskretser for å sikre en målenøyaktighet på ± 0,15 %. Den analoge (spennings-) utgangen har en verdi proporsjonal med det målte trykket, og dette området strekker seg fra 10 % til 90 % av forsyningsspenningen (typisk 5 V DC). Sensorspesifikasjonen gjør at de kan brukes i hydraulikk- og vannforsyningssystem, næringsmiddelindustrien og VVS-system (kjølemidler som butan, propan, ammoniakk, CO2. I tillegg kan de brukes med drivstoff (bensin, diesel) og til og med i medisinske system (trykk av gasser, som oksygen, nitrogen, luft).

1/4"-trykkoblingen er laget av kjemikaliebestandig stål.

Fuktighetssensorer

HIH-4000-seriens fuktighetssensor med spenningsutgang.

Honeywell er også leverandør av komponentsensorer, dvs. sensorer beregnet på å monteres på kretskort som deler av større enheter. Disse inkluderer f.eks. HIH-4xxx-seriens (HumidIcon) fuktighetssensorer i et SIP3-hus med spenningsutgang. Deres viktigste egenskap er et svært lavt strømforbruk som er egnet for bruk i mobile enheter (f.eks. for fjernovervåking av miljøforhold). De kan forsynes med spenninger fra 4 V til 5,8 V DC. Andre relaterte Honeywell-sensorer som er tilgjengelige i vårt sortiment, er komponentene i HIH-6000-, HIH-7000- og HIH-8000-serien. Dette er lignende løsninger utviklet for å måle fuktighet og temperatur samtidig. Forskjellene mellom disse seriene gjelder hovedsakelig toleranseverdiene, dvs. at jo høyere serie, desto lavere feiltoleranse (til og med ± 0,5 °C for temperatur og ± 2 % for fuktighet). De har digitale utganger og kommuniserer via I2C- eller SPI-protokoller som støttes av de fleste mikrokontrollere. Slike komponenter brukes til å lage industri- og forbrukerkretser (f.eks. av IoT-type). De opererer med spenninger fra 2,3 V DC til 5,5 V DC (avhengig av modell). Honeywell leverer både THT-sensorer (for gjennomhullsmontering) og SMD-sensorer (for overflatemontering).

Vinkelposisjonssensorer

RTY-serien består av helisolerte, bestandige vinkelposisjonssensorer som arbeider innenfor vinkelområdet 50° til 360° med en toleranse på opptil 180°. De er beregnet på industrielle bruksområder (styring av ventiler, gasspjeld og dysesving) og bilindustrien for å detektere posisjonen til pedaler, leddkoplinger, komponenter i kontroll- og hjulopphengsystem. Den mekaniske motstandsdyktigheten og kapslingsgraden IP67 gjør dem egnet for montering på båter og i tunge maskiner (f.eks. kraner). Levetiden er beregnet til ca. 15 millioner sykluser. RTY-sensorene kobles til via standard 3-pinners bilkontakter (f.eks. AMP-0-0282087-1) i EU- eller amerikansk versjon (gjeldende regioner er spesifisert i produktparameterne). 2 av disse pinnene er DC-strømforsyningsinnganger (4,5…5,5 V eller 10…35 V), og den tredje er en spenningsutgang. Den mekaniske monteringen er mulig takket være den avkortede aksen med en diameter på 6 mm. Komponentene er beskyttet mot både elektromagnetiske forstyrrelser og feilkobling.

RTY-seriens sensorer brukes både i bil- og industrisektoren.

NGC-grensebrytere

Grensebryter utstyrt med en rullespak.

Grensebrytere brukes ikke bare til maskinstyring (f.eks. CNC-maskiner) eller posisjonsregistrering av portalkraner og hoder, men også ofte i automatiserte produksjons- og lagerstyringssystem for å telle varer på transportbånd, plassere enkeltdeler riktig osv. Legg også merke til at de brukes som sikkerhetselementer i offentlige system (f.eks. heiser, rulletrapper og automatiske dører). På grunn av deres viktige rolle anbefales det alltid å velge grensebrytere av velprøvd kvalitet fra pålitelige produsenter. Alle NGC-løsningene fra Honeywell oppfyller alle slike strenge krav eller overgår dem til og med.

NGC-grensesnittbryterne har sølv- og gullbelagte kontakter (to eller fire par) som tåler 5 A eller 10 A strøm. Dermed kan de brukes til å bryte strømkretser direkte (opptil 240 V AC, 250 V DC – avhengig av modell), men de fungerer også godt som signalkomponenter. De kobles til ved hjelp av forhåndsinstallerte kabler på 1 m eller 5 m. Deres konstruksjon er basert på MICRO SWITCHES med NC + NO-konfigurasjoner (en tilstandsendring følges av åpning av det ene kontaktparet og lukking av det andre kontaktparet) eller 2xNC + 2xNO-konfigurasjoner. TME sin produktkatalog inkluderer NGC-komponenter med forskjellige mekaniske konstruksjoner, f.eks. med stift, stift med stålrulle (plassert på tvers eller på langs i forhold til huset), samt elementer utstyrt med spak og avsluttet med en plastrulle.

https://www.tme.eu/no/en/news/library-articles/page/52631/honeywell-components-for-industrial-applications/

Powered by Labrador CMS