Overvåker søvnen din med radar

Infineon og Sleepiz muliggjør høypresisjons søvnovervåking i ditt eget hjem, basert på radarteknologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Milliarder av mennesker har søvnproblemer. Ifølge vitenskapelig forskning* lider rundt én milliard mennesker alene av søvnapné, avbrudd i pusten om natten. Dette fører til ulike helsekonsekvenser, inkludert snorking, tretthet på dagtid, sammen med vanskeligere problemer som hjerteproblemer og diabetes. Diagnostisering av søvnapné er utfordrende og inkluderer ofte å observere en pasient i et søvnlaboratorium, en stressende situasjon som kan føre til avvikende resultater.

For å løse problemet samarbeider Infineon Technologies AG med Sleepiz AG, et sveitsisk selskap innen digital helse. Sammen leverer de en løsning for brukervennlig søvnovervåking hjemme. Systemet skal kunne integreres i alle tilkoblede smarthjemenheter, fra smarthøyttalere til sengelamper. Basert på Infineon XENSIV 60 GHz radarteknologi og Sleepiz-utprøvde algoritmer er løsningen rettet mot systemleverandører som henvender seg til det bredere forbrukermarkedet.

Følsomme radarsensorer.

– Infineons XENSIV radarsensorer tilbyr mange muligheter for helseapplikasjoner ettersom de gjør det mulig å nøyaktig måle livstegn som hjerteslag og pustefrekvens uten å berøre kroppen eller forstyrre privatliv eller personvern, sa Philipp von Schierstaedt, Senior Vice President og General Manager Radio Frequency & Sensorer hos Infineon. – Sammen med Sleepiz har Infineon utviklet en innovativ søvnovervåkingsløsning som er eksepsjonelt presis for integrering i smarthjem og helseapparater. Vi er opptatt av å bidra til å forbedre søvnen og livskvaliteten til mennesker, hevder han.

– Med Infineons radarerfaring fra flere tiår tilbake og vår ekspertise i å analysere luftveis- og søvnrelaterte sykdommer og lidelser, gjør vi søvnovervåking enkel å bruke samtidig som vi leverer nøyaktige data. Sammen bringer vi søvnlaboratorieteknologi til forbrukerne, slik at de kan observere søvnen og helsen deres i komforten av sine egne hjem, påpeker dr. Soumya Sunder Dash, administrerende direktør og medgründer av Sleepiz. – I fellesskap åpner vi et nytt marked med høypresisjonsløsninger for søvnovervåking hjemme, og programvaren vår bidrar til å gjøre medisinsk innsikt tilgjengelig for alle.

På grunn av den høye følsomheten kan teknologien hente inn data og registrere sub-millimeterbevegelser til personen som er nærmest enheten gjennom ulike materialer, for eksempel tepper. Data analyseres ved hjelp av maskinlæringsalgoritmer (ML) fra Sleepiz og lagres anonymt i en skyløsning som brukeren kan få tilgang til.

* Benjafield, A. et al. (2018). Global prevalence of obstructive sleep apnea in adults: estimation using currently available data. ATS 2019, B67

Powered by Labrador CMS